Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Je herkent het gevoel vast wel: Als beginnende skiër of snowboarder voel jij jezelf onzeker en zou je het prettig vinden om te wintersporten in een gebied dat veel blauwe (en groene pistes) heeft. Er zijn echter zoveel skigebieden in Europa, dus waar ga je heen? In dit artikel lees je vijf tips voor skigebieden die waarschijnlijk in je smaak zullen vallen. Weet aub wel dat hier geen absolute waarheid is en dat er meerdere soortgelijke lijstjes online staan. O.b.v. mijn ervaring wil ik je in ieder geval de volgende gebieden adviseren.

Portes du Soleil – Frankrijk

Portes du Soleil is een enorm skigebied met in totaal 650 kilometer piste waarvan 170 kilometer blauwe pistes. Je kunt hier skiën van Frankrijk naar Zwitserland. Vanaf Utrecht is het zo’n 9 uur rijden (900 kilometer) 

– Dal: 900 meter

– Hoogste punt: 2.466 meter

– 107 sleepliften, 83 stoelliften en 14 gondelliften

Alta Badia – Dolomiti Superski – Italië

Alta Badia is onderdeel van het enorme Dolomiti Superski. Alta Badia bestaat uit 130 kilometer piste, waarvan 70 kilometer blauw. Dolomiti Superski is zelfs 1.214 kilometer groot, met 456 kilometer blauwe pistes.

– Dal: 1.325 meter

– Hoogste punt: 2.750 meter

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental – Oostenrijk

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental bestaat uit ruim 284 kilometer piste, waarvan 122 kilometer blauwe pistes. Wil je stappen tussen de Nederlanders? Ga dan naar Westendorf toe.

– Dal: 620 meter

– Hoogste punt: 1.860 meter

– 90 liften en kabelbanen

– 77 berghutten

Kitzbühel / ​Kirchberg – KitzSki – Oostenrijk

Kitzbühel / ​Kirchberg bestaat uit ruim 185 kilometer piste, waarvan 106 kilometer blauwe pistes.

– Dal: 800 meter

– Hoogste punt: 2.000 meter

Skicircus Saalbach – Oostenrijk

Skicircus Saalbach heeft 270 kilometer piste, waarvan 140 kilometer blauw pistes. Dit is overigens het enige gebied in de lijst waar ik zelf (nog) niet ben geweest, maar schijnt ook uitermate geschikte te zijn voor de nog lerende wintersporter.

– Dal: 830 meter

– Hoogste punt: 2.100 meter

– 70 liften

– 60 berghutten

(Visited 892 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer