Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Je herkent het gevoel vast wel: Als beginnende skiër of snowboarder voel jij jezelf onzeker en zou je het prettig vinden om te wintersporten in een gebied dat veel blauwe (en groene pistes) heeft. Er zijn echter zoveel skigebieden in Europa, dus waar ga je heen? In dit artikel lees je vijf tips voor skigebieden die waarschijnlijk in je smaak zullen vallen. Weet aub wel dat hier geen absolute waarheid is en dat er meerdere soortgelijke lijstjes online staan. O.b.v. mijn ervaring wil ik je in ieder geval de volgende gebieden adviseren.

Portes du Soleil – Frankrijk

Portes du Soleil is een enorm skigebied met in totaal 650 kilometer piste waarvan 170 kilometer blauwe pistes. Je kunt hier skiën van Frankrijk naar Zwitserland. Vanaf Utrecht is het zo’n 9 uur rijden (900 kilometer)

– Dal: 900 meter

– Hoogste punt: 2.466 meter

– 107 sleepliften, 83 stoelliften en 14 gondelliften

Alta Badia – Dolomiti Superski – Italië

Alta Badia is onderdeel van het enorme Dolomiti Superski. Alta Badia bestaat uit 130 kilometer piste, waarvan 70 kilometer blauw. Dolomiti Superski is zelfs 1.214 kilometer groot, met 456 kilometer blauwe pistes.

– Dal: 1.325 meter

– Hoogste punt: 2.750 meter

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental – Oostenrijk

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental bestaat uit ruim 284 kilometer piste, waarvan 122 kilometer blauwe pistes. Wil je stappen tussen de Nederlanders? Ga dan naar Westendorf toe.

– Dal: 620 meter

– Hoogste punt: 1.860 meter

– 90 liften en kabelbanen

– 77 berghutten

Kitzbühel / ​Kirchberg – KitzSki – Oostenrijk

Kitzbühel / ​Kirchberg bestaat uit ruim 185 kilometer piste, waarvan 106 kilometer blauwe pistes.

– Dal: 800 meter

– Hoogste punt: 2.000 meter

Skicircus Saalbach – Oostenrijk

Skicircus Saalbach heeft 270 kilometer piste, waarvan 140 kilometer blauw pistes. Dit is overigens het enige gebied in de lijst waar ik zelf (nog) niet ben geweest, maar schijnt ook uitermate geschikte te zijn voor de nog lerende wintersporter.

– Dal: 830 meter

– Hoogste punt: 2.100 meter

– 70 liften

– 60 berghutten

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer