advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Vandaag is het weer een onstuimig dagje in de Alpen. Storm met windsnelheden van meer dan 160 km p/u en veel sneeuw. Via een aantal van onze volgers die zich in de Franse Alpen bevinden hebben we wat beelden binnen gekregen.

Weer storm in de Alpen

In het Franse Les Menuires waait het ook heel hard. De gondels daar zijn inmiddels al van de kabels gehaald. Zo vertelt SnowRepublic fan Joost Strauss vanuit Les Menuires. Alle liften en pistes zijn daar gesloten, alleen het gebiedje onderaan de kaart Saint Martin Belle Ville is open.

Lawinewaarschuwing in Les Menuires op een-na-hoogste niveau
De diepe, verse sneeuw is wel een recept voor plezier

Dik ingepakt de storm trotseren in Les Menuires

SnowRepublic Reporter Hans bevindt zich momenteel in het Franse Valmorel. Ook daar waait het hard, sneeuwt het eveneens hard en zijn alle liften dicht

Volger Debora Douma (@DeboraDouma op Twitter) twittert vanuit Val Thorens naar ons dat daar de sneeuw horizontaal door het dorp wordt geblazen en dat ook daar alle liften dicht zijn.

In Val Thorens is iemand vergeten het raam van een parkeergarage dicht te doen met dit als resultaat….

Oostenrijk stuifsneeuw

Hans ter Braak postte op Twitter (@HansterBraak) twee foto’s die een goed beeld geven van de situatie in het Oostenrijkse Mittelberg (Kleinwalsertal). Op de bovenste foto is goed te zien dat de storm voor stuifsneeuw zorgt. De wind in combinatie met de verse sneeuw zorgt opnieuw voor gevaarlijke lawinesituaties. Daarom worden er momenteel lawines “afgeschoten”. Er is de afgelopen nacht weer 15 tot 20 centimeter sneeuw bij gevallen.

Stuifsneeuw in Mittelberg (credits: @HansterBraak via Twitter)
storm
Credits @HansterBraak via Twitter

Snownado gespot

Vanmiddag werd zelfs een heuse sneeuwtornado (Snownado) gespot in het Möltall in Oostenrijk. Een zeldzaam fenomeen:

Zwitersland: sneeuw

In Zwitserland sneeuwt het ook goed. Qua wind lijkt het daar nogal mee te vallen SnowRepublic Bastiaan stuurde vanuit Mürren dit filmpje:

 

 

advertentie