Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Skiliften naar de populaire bestemming in Zwitserland zijn sinds vanmiddag gesloten vanwege een financieel conflict tussen de liftmaatschappij en gemeentelijke autoriteiten. De omliggende gemeentes hadden gezamenlijk met het gebied afgesproken dat ze per jaar 800.000 Franc aan het gebied zouden betalen. Deze betalingen zijn nog niet gedaan.

Per directe sluiting van de skiliften

Vorig jaar september verzocht de skiliftmaatschappij ‘Crans-Montana Aminona SA’ (CMA) de drie lokale gemeentes een bedrag bij te leggen om de extra kosten te helpen dekken. Dit gaat over bijvoorbeeld de kosten die worden gemaakt door vroege openingen en late sluitingen van het winter- en zomerseizoen wanneer de omstandigheden dit toelaten, maar ook over de gratis Magic Pas voor kinderen en de gratis sneeuwtuin. Een toezegging die de gemeentelijke autoriteiten niet zouden hebben gehonoreerd. CMA president Philippe Magistretti laat het besluit in een open brief weten. “De vertegenwoordigers van de gemeente Crans-Montana hebben de deelname aan deze verbintenis uitgesteld”. 

“We hebben de enige rationele beslissing genomen die nodig is: we sluiten de liften per direct voor een onbepaalde tijd”

Daarom is besloten de skiliften, die open zouden blijven tot 17 april per direct te sluiten. Hoe lang de sluiting gaat duren is nog onduidelijk. “We hebben de enige rationele beslissing genomen die nodig is: we sluiten de liften per direct voor een onbepaalde tijd. Vergeet niet dat wij diensten aanbieden die de economische ontwikkeling van het resort ondersteunen, we vragen alleen de inzet van drie gemeenten. Die ontbreekt op dit moment”. De drie betrokken gemeenten hebben hun diepe spijt betuigd over het onbegrijpelijke besluit en zijn bang dat deze beslissing het imago van de regio zal schaden. Volgens hen wordt er nog overlegd en staan de afspraken nog helemaal niet zo vast. Daarom verwerpen zij de opmerkingen van de heer Maigstretti met klem.

Crans Montana
Ook deze lift zal een tijdje niet draaien | Eigen foto Edwin en Maartje

Bussen naar Anzère

Ook de brancheorganisatie van Crans-Montana reageert is niet blij met deze actie. De prioriteit is nu om de negatieve gevolgen zo klein mogelijk te houden voor toeristen. Er zijn gratis bussen ingezet om skiërs en snowboarders hun activiteiten in het nabijgelegen Anzère te laten voortzetten.

Crans Montana
Hoe lang zullen de liften stil liggen? | Eigen foto Edwin en Maartje

Wij van Snowrepublic hopen dat het conflict wordt opgelost en het prachtige gebied snel weer opengaat. Reporters Maartje en Edwin genoten afgelopen jaar nog van een heerlijke vakantie in Crans-Montana. Het verslag lees je hier!

Bron: 20min.ch

(Visited 1.144 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer