Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Skiliften naar de populaire bestemming in Zwitserland zijn sinds vanmiddag gesloten vanwege een financieel conflict tussen de liftmaatschappij en gemeentelijke autoriteiten. De omliggende gemeentes hadden gezamenlijk met het gebied afgesproken dat ze per jaar 800.000 Franc aan het gebied zouden betalen. Deze betalingen zijn nog niet gedaan.

Per directe sluiting van de skiliften

Vorig jaar september verzocht de skiliftmaatschappij ‘Crans-Montana Aminona SA’ (CMA) de drie lokale gemeentes een bedrag bij te leggen om de extra kosten te helpen dekken. Dit gaat over bijvoorbeeld de kosten die worden gemaakt door vroege openingen en late sluitingen van het winter- en zomerseizoen wanneer de omstandigheden dit toelaten, maar ook over de gratis Magic Pas voor kinderen en de gratis sneeuwtuin. Een toezegging die de gemeentelijke autoriteiten niet zouden hebben gehonoreerd. CMA president Philippe Magistretti laat het besluit in een open brief weten. “De vertegenwoordigers van de gemeente Crans-Montana hebben de deelname aan deze verbintenis uitgesteld”.

“We hebben de enige rationele beslissing genomen die nodig is: we sluiten de liften per direct voor een onbepaalde tijd”

Daarom is besloten de skiliften, die open zouden blijven tot 17 april per direct te sluiten. Hoe lang de sluiting gaat duren is nog onduidelijk. “We hebben de enige rationele beslissing genomen die nodig is: we sluiten de liften per direct voor een onbepaalde tijd. Vergeet niet dat wij diensten aanbieden die de economische ontwikkeling van het resort ondersteunen, we vragen alleen de inzet van drie gemeenten. Die ontbreekt op dit moment”. De drie betrokken gemeenten hebben hun diepe spijt betuigd over het onbegrijpelijke besluit en zijn bang dat deze beslissing het imago van de regio zal schaden. Volgens hen wordt er nog overlegd en staan de afspraken nog helemaal niet zo vast. Daarom verwerpen zij de opmerkingen van de heer Maigstretti met klem.

Crans Montana
Ook deze lift zal een tijdje niet draaien | Eigen foto Edwin en Maartje

Bussen naar Anzère

Ook de brancheorganisatie van Crans-Montana reageert is niet blij met deze actie. De prioriteit is nu om de negatieve gevolgen zo klein mogelijk te houden voor toeristen. Er zijn gratis bussen ingezet om skiërs en snowboarders hun activiteiten in het nabijgelegen Anzère te laten voortzetten.

Crans Montana
Hoe lang zullen de liften stil liggen? | Eigen foto Edwin en Maartje

Wij van Snowrepublic hopen dat het conflict wordt opgelost en het prachtige gebied snel weer opengaat. Reporters Maartje en Edwin genoten afgelopen jaar nog van een heerlijke vakantie in Crans-Montana. Het verslag lees je hier!

Bron: 20min.ch

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer