Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

COVID-19 Update | Ischgl opent de pistes pas vlak voor Kerst

Door Edwin Hagenouw | hoofdredacteur Snowrepublic

Het was natuurlijk te verwachten, met alle reisbeperkingen en extra veiligheidsmaatregelen in de wintersportlanden. En nu is dan de kogel door de kerk in het Paznaundal, de regio waar onder andere Ischgl, Galtür en Kappl zijn gevestigd. Op 12 maart van dit jaar vertrokken we (twee vrienden en ik) met spoed uit Ischgl. Met het coronavirus in ons lijf en een dreigende afsluiting van het dal in het vooruitzicht. 

Na een thuisquarantaine van achttien dagen en middelzware klachten behoorden we tot de eerste lichting Nederlandsers met een coronabesmetting. Toen dachten we nog dat we immuun waren en zouden zorgen voor de zogenaamde groepsimmuniteit die de zwakkeren in de samenleving zou beschermen. Dat is ondertussen bijna acht maanden geleden. In maart dachten we nog dat we deze winter gewoon weer zouden kunnen gaan wintersporten als in de voorgaande jaren. Nu weten we, zeker na de aankondiging van het negatief reisadvies van onze regering, dat het voor ons als skiërs en snowboarders voorlopig nog even afwachten blijft wat de komende maanden ons gaan brengen.

Seizoensopening op 17 december 2020

Plan was om op 26 november het winterseizoen van dit jaar in Ischgl te beginnen. Helaas vereisten de nieuwe algemene voorschriften van de Oostenrijkse federale regering een uitstel van de geplande start van het seizoen in Paznaun, Tirol. Silvrettaseilbahn AG heeft een nieuwe datum vastgesteld voor de winteropening op 17 december, mits de situatie van het Coronavirus in het algemeen dan is gestabiliseerd. De andere wintersportbestemmingen in Paznaun (Galtür, Kappl en See) trappen op 18 december het winterseizoen af.

Benieuwd wanneer we de zon weer uitbundig zien schijnen in de bergen.

Als gevolg van de invoering van beschermende Covid-19 maatregelen voor Oostenrijk, die van kracht zijn tot 30 november, kunnen restaurants en accommodaties gedurende deze periode geen gasten verwelkomen. De kabelbanen in Ischgl zijn in deze periode ook niet beschikbaar voor wintersporters.

Maatregelen hebben effect

Deze zomer zonder clusters van het virus in Paznaun is gebleken dat de ingevoerde maatregelen wel effect hebben. “We willen er het komende winterseizoen alles aan doen om onze rol als verantwoordelijke gastheer te spelen met uitgebreide gezondheids- en veiligheidsnormen. Het doel is en blijft een van de veiligste bestemmingen voor gasten in het Alpengebied te zijn”, legt Alexander von der Thannen, voorzitter van het toeristenbureau van Paznaun – Ischgl, uit. Aangenomen mag worden dat de nieuw opgelegde strikte maatregelen zullen leiden tot een snelle afname van actieve zaken en dit kan dan de basis vormen voor het opheffen van reisadviezen.

Goed voorbereid

Na intern overleg heeft Silvrettaseilbahn AG ervoor gekozen 17 december vast te stellen als nieuwe datum voor de winteropening in Ischgl. “We hadden ons al voorbereid op 26 november door uitgebreide hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in te voeren en waren zeer goed voorbereid op de geplande start van het winterseizoen.

We hopen nu dat de voorwaarden zijn gesteld voor de start van het seizoen op 17 december en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat gasten kunnen genieten van een wintersportervaring met maximale veiligheid”, aldus Markus Walser, lid van de Raad van Bestuur van Silvrettaseilbahn AG. Alleen al de afgelopen weken heeft Silvrettaseilbahn AG ongeveer € 700.000 geïnvesteerd in aanvullende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen – zoals een nieuw ontwikkeld camerasysteem voor het bewaken van sociale afstanden in de wachtrijzones van de drie kabelbanen.

Meer informatie: www.ischgl.com/en.

(Visited 447 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer