Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ook Italië zet in op het zoveel mogelijk verlagen van de coronabesmettingen, zodat het winterseizoen door kan gaan. Gisteren heeft Italië binnen de coronamaatregelen besloten over te gaan tot de invoering van de Super Green Pass, ofwel de 2G regel. Voor toegang tot restaurants, bars, discotheken is vanaf 6 december 2021 tot tenminste 15 januari 2021 een bewijs van genezen (maximaal 9 maanden geleden) of gevaccineerd nodig. Ook skigebieden krijgen vanaf 6 december te maken met nieuwe regels, die voor iedereen van 12 jaar en ouder gelden.

Kleurcodes bepalen gebruik Pass

Voor de skigebieden maakt de overheid gebruik van verschillende kleurcodes. Deze kleurcodes zijn afhankelijk van de ernst van de coronasituatie en zijn wit, geel, oranje of rood. In de witte en gele gebieden geldt vanaf 6 december de 3G regel (getest, genezen, gevaccineerd). Echter, voor deze gebieden is er wel weer een 2G bewijs nodig voor toegang tot de restaurants en bars.

Voor gebieden die als oranje zijn aangemerkt geldt vanaf 6 december de 2G regel (genezen (max. 9 maanden geleden), gevaccineerd). Gaat een gebied op rood, dan moet het skigebied dicht.

Voor hotels is een uitzondering gemaakt op de 2G regel. Op dit moment is er geen pas nodig voor toegang tot hotels, maar vanaf 6 december is 3G nodig om in een hotel te kunnen verblijven. Verder is de overheid nog aan het bekijken of ze, net als Oostenrijk, de geldigheid van de vaccinaties beperken tot 9 maanden na de laatste vaccinatie.

Op dit moment zijn de meeste zones wit, met uitzondering van 20 gemeenten in Zuid-Tirol. De meeste recente kleurcoderingen vind je op deze site.

Coronamaatregelen Italië

Naast de invoering van de Super Green Pass op kleurcode, hanteert Italië nog onderstaande maatregelen:

  • Eén meter afstand houden binnen liftrijen en binnenruimtes: looproutes zijn aangegeven.
  • Chirurgische- of FFP2 mondkapjes zijn verplicht in gondels en stoeltjesliften en binnenruimtes.
  • Ramen in gondels moeten open, eten en drinken in de liften is verboden.
  • Skipassen zoveel mogelijk online kopen.
  • Voor gesloten liften (gondels en stoeltjesliften met kap) geldt dat er een maximum van 80% van de capaciteit mag worden gebruikt. Voor open liften geldt deze beperking niet.

Zuid-Tirol

Op dit moment zijn er 20 gemeenten in Zuid-Tirol waar sinds 24 november al aangescherpte regels gelden. Dit zijn: Rodeneck, St. Pankraz, Kuens, Vintl, Ulten, Martell, Kastelbell-Tschars, Natz-Schabs, Schnals, Plaus, Kastelruth, Marling, Lajen, Burgstall, Ortisei, Moos in Passeier, Villnöß, St. Christina in Val Gardena, Rasen -Antholz en Mühlbach.

In deze gemeenten geldt een avondklok van 20.00 tot 5.00 uur. Ook moet hier binnen én buiten mondkapjes worden gedragen als er geen afstand kan worden gehouden. Voor het openbaar vervoer geldt een FFP2-maskerplicht vanaf 6 jaar. Bars en restaurants moeten om 20.00 uur sluiten. In hotels mogen gasten na dit tijdstip nog wel worden bediend.

Inzet op doorgang winterseizoen

Italië voert dus een hoop verschillende coronamaatregelen in, maar op deze manier hoopt men de besmettingen onder controle te krijgen. En daarmee zet het land in op het zoveel mogelijk door laten gaan van het wintersportseizoen. De regels veranderen vaak en snel, check dus voor je gaat altijd de geldende regels van jouw skigebied!

Bronnen: Corriere.it, Stol.it, De Telegraaf | Hoofdfoto Pixabay

Nog even dit:

De situatie rondom corona kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Ook lezen:

(Visited 654 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer