Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Frankrijk moet de coronamaatregelen voor het komende winterseizoen nog definitief vast stellen. In eerste instantie koerste het land af op een winterseizoen zonder dat er een coronapas nodig zou zijn voor de liften. Nu komt men daar waarschijnlijk toch van terug. Staatssecretaris voor Toerisme, Jean-Baptiste Lemoyne neemt de pas toch mee in de overwegingen rondom de coronamaatregelen voor het winterseizoen in Frankrijk.

“We moeten het niet uitsluiten”

Voor wie het nieuws over de coronamaatregelen omtrent wintersport in de Alpen heeft gevolgd, zal dit niet echt een verrassing zijn. Tenslotte hebben Oostenrijk en Italië al aangegeven dat een 3G-bewijs/Groene pas nodig is om op wintersport te kunnen. De Franse staatssecretaris voor Toerisme verklaart nu: “Het is een reflectie die aan de gang is, we stellen onszelf de vraag en we zullen snel het antwoord geven”. 

Op dit moment zijn er al een aantal Franse skigebieden open, zoals Tignes. Hier gelden op dit moment de regels zoals ze in heel Frankrijk gelden. Dat betekent dat je de Groene Pas moet laten zien bij restaurants en nachtclubs, maar op dit moment dus niet bij de skiliften. Frankrijk was voornemens dit ook tijdens het winterseizoen vol te gaan houden, maar de staatsecretaris komt daar dus nu van terug. “De pas mag niet worden uitgesloten, omdat de pas het mogelijk maakt om open te blijven, wat er ook gebeurt “.

Sowieso het land niet in zonder “Pass Sanitaire”

De staatssecretaris noemde met name de Britse markt “zeer belangrijk voor het Franse skiën”. Echter, “zien we dat in Groot-Brittannië de besmettingen en het aantal gevallen zeer hoog is, tussen de 40.000 en 50.000 gevallen per dag en in Frankrijk zien we een lichte toename van de besmettingen” , verduidelijkt hij. Jean-Baptiste Lemoyne zegt verder dat de impact van de beslissing om een Groene pas voor de skigebieden in te voeren minimaal is. Toeristen hebben namelijk sowieso al een pas nodig om het land in te komen. “De meeste mensen die naar de skigebieden komen komen nemen een TGV of nemen een vliegtuig, dus ze vallen sowieso al onder de gezondheidspas”, aldus Lemoyne.

Pas dus nog niet definitief

De beslissing de Groene pas wel of niet in te voeren is nog niet definitief. Half oktober zou Frankrijk komen met haar coronamaatregelen, maar het land is er dus nog niet helemaal uit. Sommige resorts, zoals Tignes maar ook Les 2 Alpes, zijn inmiddels al open of gaan snel open, en half november volgen er nog meer skigebieden. Jean-Luc Boch, voorzitter van France-Montagnes en van de Nationale Vereniging van Burgemeesters van Bergstations (ANMSM), maant de regering tot haast. “We moeten nu een duidelijke en snelle beslissing nemen.” Voor Boch is een verplichte gezondheidspas voor de skiliften geen probleem: “Ik maak me geen zorgen. Als het met een pas zal zijn, dan is dat maar zo. Maar we moeten een besluit nemen. We zijn zeker in staat om de klanten veilig te laten wintersporten en we kunnen ook voor de pas een snelle controle opzetten.”

Bron: France 3 Auvergne Rhone Alpes, Hoofdfoto: Tignes ©andyparant.com


Ook lezen:

(Visited 348 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer