Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Na dagen van onduidelijkheid na de onlangs afgekondigde maatregelen voor het inreizen naar Oostenrijk worden er nog altijd veel vragen gesteld over de regels. Wij gaan een aantal officiële websites voor je op een rijtje zetten waar je meer informatie kunt vinden.

De, zo lijkt het in ieder geval, overhaast genomen maatregelen van vorige week hebben voor veel vragen gezorgd. Nog dagelijks worden er in ons forum op Facebook vragen gesteld over hoe de regels zijn voor een individuele situatie. En dat begrijpen wij natuurlijk ten zeerste. Het is voor ons echter ook ondoenlijk om iedere afzonderlijke situatie goed te kunnen beantwoorden. Sterker nog: we géven geen adviezen en verwijzen iedereen altijd door naar de officiële bronnen. Daar weten ze immers hoe de vork echt in de steel zit en daar gelden de officiële regels. En dat gaan we nu ook doen door een aantal van deze bronnen voor je op een rijtje te zetten. 

Officiële bronnen en websites

* AGES

Op de Duitstalige website van AGES vind je alle regels rondom het coronavirus in Oostenrijk. Je vindt er onder andere ook wat er nu precies verstaan wordt onder hersteld van corona, hoeveel dagen je vaccinaties of booster geldig is etc.

Je kunt ook zelf contact opnemen met AGES, dat kan via het contactformulier of door te bellen met: 0800 555 621. Je kunt AGES ook vinden via Twitter en Facebook.

* Sozialministerium

De website van het Sozialministerium geeft in de FAQ antwoord op veel gestelde vragen over de inreisregels naar Oostenrijk. Zo geven ze bijvoorbeeld antwoord op de vraag: welke test is geldig? Tip: let steeds goed op dat je leest over de regels voor de “virusvariantgebieden”! Tip: open deze website in Google Chrome. Ga ergens op de pagina staan, druk rechter muisknop en kies voor “vertalen naar Nederlands”.

* Wijs op reis

Deze officiele website van de Rijksoverheid beschrijft de meest actuele reisadviezen. Hier wordt ook gesproken over een formulier dat je moet invullen om naar Oostenrijk te reizen. Dat formulier vind je hier. LET OP: dit formulier is primair bestemd voor niet-virusvariantgebieden. Er is her en der wat onduidelijkheid over of wij als virusvariantgebied dit formulier wel of niet moeten invullen, maar als je de officiële regelgeving vanuit wijsopreis volgt, moet je ‘m wel invullen. Better safe than sorry.

* Reisapp

Download de “reisapp”, deze app is eveneens van de Rijksoverheid en bevat de meeste actuele reisadviezen. Tip: stel de app zodanig in dat je een melding krijgt als ze de regels hebben geactualiseerd.

* Austria info

Deze website volgt de officiële bronnen.

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.


De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Hoofdfoto: Saskia Smulders

Lees ook:

Houd jij van wintersport? Ga dan eens naar onze groep Liefde voor Wintersport en deel je ervaringen en vragen met andere wintersportfans.

(Visited 2.230 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer