Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het was al een tijdje duidelijk dat Frankrijk vol inzet op de boosters. Maar het was lange tijd onduidelijk of deze harde eis ook zou gelden voor toeristen. Het antwoord is er nu en luidt: JA. Een booster is een must. Dit geldt vanaf gisteren (15 december) voor 60 plussers en vanaf 15 januari 2022 voor 60 minners. Iets om rekening mee te houden als je naar Frankrijk gaat om te wintersporten. We zetten alle regels nog even voor je op een rijtje

Als je wilt gaan wintersporten in Frankrijk heb je een zgn. pass de sanitaire (gezondheidspas) nodig, zeg maar je corona check app. Een groen vinkje dus. Het hebben van deze pas de sanitaire geldt voor iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar en 2 maanden. Let op: kinderen tot en met 12 jaar en 1 maand en 29 dagen hebben dit dus niet nodig. 

Dit zijn de exacte regels

Twee vaccins gehad?

Heb je twee prikken gehad met Moderna of Pfizer? Mooi, want zeven dagen na je tweede prik wordt je door Frankrijk als gevaccineerd gezien. Maar let op:

Ben je 60 plusser? Dan geldt dat je vanaf 15 december 2021 een boosterprik moet hebben gehad als je tweede vaccinatie meer dan 7 maanden oud is. Een booster is direct geldig.

Ben je 60 minner? Dan geldt voor alle 18+’ers dat je vanaf 15 januari 2022 uiterlijk 7 maanden na je tweede vaccinatie een boosterprik moet hebben gehad.

Stel dat je dus op 21 juni 2021 je tweede vaccinatie hebt gehad en 60 – bent en je gaat op 4 januari 2022 naar Frankrijk dan zit je goed en heb je dus géén boosterprik nodig. Je zit immers dan met je tweede prik nog binnen de zeven maanden. Zou je ná 21 januari gaan, dan moet je een booster hebben gehad omdat je tweede prik dus langer dan zeven maanden geleden is.

Janssen vaccin gehad?

Heb je het Janssen vaccin gehad? Dan is je prik geldig 28 dagen na de toediening. Maar let op:

Vanaf gisteren is het verplicht om een booster te hebben gehad als je vaccinatie meer dan 2 maanden oud is.

Je boosterinjectie is geldig 7 dagen na het toedienen er van.

Ben je niet gevaccineerd?

Dan moet je een negatieve PCR, Antigeen of zelftest laten zien die maximaal 24 uur oud is. Deze testen moeten onder toezicht van een deskundige arts zijn afgenomen.

Heb je corona gehad?

Als je corona hebt gehad én je hebt daarna één prik gekregen dan voldoe je niet aan de regels. Ga je je tweede prik nog halen dan geldt dit als booster. Let op dat je dan wel weer zeven maanden na je tweede prik een derde (booster) moet halen. Tip: wil je nog een tweede prik (geen booster) halen, kies dan in het telefoonmenu van 0800-7070 niet voor optie 1 (=booster), maar voor optie 2!

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: Service-public.fr en deze pagina | Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 2.325 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “CORONA-UPDATE | Wintersporten in Frankrijk? Een booster is (straks) een must”

  • Angie
    17 december 2021 at 22:51

    Hoi,

    Ik had nog een vraag na het lezen van het artikel. Onderaan in het artikel staat dat als je corona hebt gehad, 1 vaccinatie niet meer voldoende is. En je 2de vaccinatie als booster wordt gezien in Frankrijk.

    Echter vroeg ik mij af; geldt dit ook pas vanaf 15 januari voor 65 minners. Of is deze regel nu al ingegaan voor iedereen?

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer