CORONA-UPDATE | Willingen in Duitsland opent de skideuren

Door: Saskia Smulders

Ja, je leest het goed! Terwijl in andere landen de skigebieden de deuren juist eerder sluiten, gooit het Duitse Willingen vanaf aanstaande maandag de deuren open. Dat schrijft het skigebied op haar Facebookpagina. 

Een paar liften geopend

De reden zijn de versoepelingen die vanaf aanstaande maandag in de deelstaat Hessen, waar Willingen ligt, gelden. Vanaf die dag kunnen Duitsers terecht bij de Köhlerhagen K1, Sonnenlift, de Ritzhagen en de Dorfwiesesnowboarden mogelijk. Vanaf dinsdag nodigen kunnen Duitse toeristen avondskiën op de Köhlerhagen en de Sunlift. Twee stoeltjesliften, twee sleepliften en een rollerband zijn geopend vanaf 08.30 uur tot 16.30 uur. Het bezoekersaantal wordt sterk gereduceerd. Bezoekers kunnen alleen online een ticket bemachtigen.

Maskerplicht

In de liften is het dragen van een medisch FFP2 mondmasker verplicht. De Duitse toeristen moeten het mondkapje ook dragen in openbare ruimtes en bij de kassa’s. Daarnaast gelden de gebruikelijke regels als het houden van voldoende afstand en het desinfecteren van de handen.

Winterberg niet

Terwijl Willingen dus de deuren opent, moet het naastgelegen Winterberg de deuren nog altijd gesloten houden. De liftexploitanten van Skiliftkarussel Winterberg kijken dan ook met jaloerse ogen naar hun kleinere buurman.

Code oranje

Voor Nederlanders geldt code oranje. Reis je toch naar Duitsland dan geldt de quarantaineplicht: na 5 dagen quarantaine kun je getest worden. Is deze negatief dan kun je de quarantaine stoppen.

Bron: Facebookpagina Willingen en website Willingen | Hoofdfoto: Facebook Willingen

Anderen lazen ook:

(Visited 897 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën