Aberg © Claudia Ziegler


 

De twee deelstaten gaan vanaf 21 november in totale lockdown

We zagen de bui al een beetje hangen natuurlijk, maar inmiddels wordt het door meerdere officiële bronnen bevestigd. De deelstaten Salzburg en Opper-Oostenrijk gaan vanaf 21 november in een totale lockdown, gezien de aanhoudende sterke stijging van nieuwe coronabesmettingen. De deelstaatregering van Salzburg maakte donderdagmiddag 18 november de details bekend, die van OO volgt in de avond.

Veertiendaagse trend nog steeds steil omhoog

Het zogenaamde Corona-stoplicht blijft in heel Oostenrijk dieprood kleuren. Tirol heeft Salzburg net ingehaald wat betreft het zevendaagse gemiddelde. Voor alle deelstaten geldt dat de trend nog steeds is dat er meer en meer besmettingen plaatsvinden. Over eventuele lockdowns in andere deelstaten dan Salzburg en Opper-Oostenrijk is nog niets bekend, hoewel de Tiroler Tageszeiting spreekt over een lockdown voor het hele land vanaf 8 december.

Lockdown voor ongevaccineerden onvoldoende direct effect

In geheel Oostenrijk gold al een lockdown voor ongevaccineerden. Dit wordt nu dus uitgebreid naar gevaccineerde en genezen personen, omdat de eerdere maatregel te weinig snel effect had. Oostenrijk heeft één van de laagste vaccinatiegraden van Europa. Slechts 65% van de totale bevolking is volledig gevaccineerd.

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bronnen: Krone.at | orf.at Hoofdfoto: Pixabay

Lees ook:

(Visited 1.516 times, 1 visits today)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.