Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

CORONA-UPDATE | Vanaf vrijdag registratieplicht voor reizen naar Oostenrijk

Door Saskia Smulders | 11 januari 2021

Reizen naar Oostenrijk wordt lastiger. Dat meldt Oostenrijkse media vanavond. Vanaf vrijdag treedt een “inreisvordering” in werking waarbij iedereen zich online moeten registreren die het land in willen komen.

Online formulier

Middels een zgn. PTC formulier -vanaf later deze week verkrijgbaar op de website van de overheid- moet online een aantal zaken worden ingevuld. Contactgegevens, waar je verblijft, hoe lang en wat het doel is van de reis zullen onderdeel van het formulier worden. Daarnaast zal moeten worden ingevuld waar de persoon voorafgaand aan de reis verbleef net als een negatieve PCR test.

Quarantaineverplichting

De huidige quarantaineverplichting van vijf dagen na binnenkomst blijft van kracht. Personen die voor dringende familieomstandigheden, zoals een begrafenis, naar Oostenrijk reizen zijn uitgesloten van de online registratieplicht. Personen die afkomstig zijn vanuit een land dat niet door corona is getroffen zijn vrijgesteld van quarantaine, maar niet van de online registratieplicht.

Het doel van de registratieplicht is om de het bron- en contactonderzoek te vergemakkelijken.

Bron: tt.com | Hoofdfoto: snowrepublic.nl


Anderen lazen ook:

(Visited 2.695 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer