Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Frankrijk gaat de corona vaccinmaatregelen nog wat verder verstrakken. Vanaf 15 januari a.s. geldt de regel dat je “Pass Sanitaire”; zeg maar de Franse corona check app, nog maar 7 maanden geldig is. Vanaf precies een maand later, dus vanaf 15 februari, wordt dat nog strenger en zal de geldigheidsduur nog maar 4 maanden. Dit geldt voor personen van 18 jaar of ouder. Dat schrijft de Franse krant France Bleu vandaag.

Infectie staat gelijk aan vaccinatie

De Minister van Volksgezondheid voegt daaraan toe: “Een infectie staat gelijk zijn aan een vaccinatie. Dit betekent dat een persoon die zijn twee doses heeft gehad, maar zich nog niet heeft geboosterd maar onlangs is besmet met de virus voldoet aan de gestelde voorwaarden.” Het is ons daarbij niet geheel duidelijk of de geldigheidstermijn van vier maanden ook voor de booster geldt. Hierover zal -hopelijk- de komende dagen meer duidelijkheid komen. Wij leggen het in ieder geval uit als dat je binnen vier maanden na de laatste vaccinatie een booster moet hebben gehad. 

Het doel van deze beperking is gelegen in het feit dat ze er in Frankrijk naar streven om binnen vijf weken 25 miljoen vaccinaties te gaan zetten.

Nog even dit….

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.


De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Lees ook:

Houd jij van wintersport? Ga dan eens naar onze groep Liefde voor Wintersport en deel je ervaringen en vragen met andere wintersportfans.

(Visited 1.220 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer