Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vanaf a.s. maandag worden ook in Oostenrijk de coronateugels verder aangetrokken. Criterium is het aantal mensen dat op de IC van Oostenrijkse ziekenhuizen liggen. Dat kritieke aantal van 300 is overschreden en dus treedt de tweede stap (stufe 2) in werking.

Dit betekent dat vanaf 8 november een 2-G-regel geldt voor horeca in de avonduren (inclusief après-ski) en evenementen zonder geplaceerde stoelen met meer dan 500 personen. Alleen degenen die zijn ingeënt of hersteld hebben toegang. Bovendien zijn in niveau twee de zgn. huiskamertesten niet langer geldig als bewijs voor gebieden met een 3-G-ingangsregel en zal er een negatieve PCR test voorgelegd moeten worden die maximaal 72 uur oud is. Een antigeen test mag ook, maar de maximale geldigheid is hiervan slechts 24 uur. 

Stappenplan

Het Oostenrijkse stappen (stufen) plan ziet er als volgt uit. Vanaf 8 november geldt dus stap 2

Toeristen kunnen een probleem worden

Met het toeristenseizoen in aantocht, waarbij veel wintersporters naar Oostenrijk zullen komen, wordt met angst en beven gekeken naar de capaciteiten van de ziekenhuizen. Deze liggen immers nu al vol met Oostenrijkse COVID patiënten. Ziekenhuizen maken zich dan ook veel zorgen als het land straks overspoeld wordt met toeristen. Want wintersporters komen dan ook nog eens voor wintersportongevallen in het ziekenhuis terecht. Net als in Nederland is de zorg in Oostenrijk sterk overbelast en is het personeel na 20 maanden uitgeput.

Waar moet je nu rekening mee houden als wintersporter?

Bovenstaande regels gelden dus ook voor wintersporters: après-ski met de 2G regel (gevaccineerd of hersteld). EDIT: Het komt voor dat bepaalde districten (met heel veel Corona gevallen) voorzien kunnen worden van een uitreiscontrole. Daarnaast gaat er binnen Oostenrijk gewerkt worden met zgn. gorgel-PCR tests. Die zijn gratis voor Oostenrijkers (4 per week) en mogelijk ook voor gasten. De geldigheid van die uitslag is 48 uur (en valt dan onder de 2,5 G regel (geënt, genezen, getest PCR).

Met internationaal QR code op basis van ingeënt/genezen blijf je vrij kunnen reizen.

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: tt.com | orf. at | Hoofdfoto: Pexels.com

Lees ook”

(Visited 1.417 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

2 Reactie op “CORONA UPDATE | Vanaf maandag verscherping coronamaatregelen in Oostenrijk”

 • Saskia Smulders
  Saskia Smulders
  4 november 2021 at 08:51

  Dank voor de aanpassing Bastiaan; ik heb ‘m doorgevoerd!

 • Bastiaan van der Staay
  3 november 2021 at 21:02

  Hallo Saskia,

  Mooie update. Alleen een ding is niet helemaal waar. Er vindt geen uitreiscontrole
  tussen deelstaten plaats. Wel komt
  Het voor dat bepaalde Bezirken (met heel veel Corona gevallen) voorzien kunnen worden van een uitreiscontrole. Dit wordt situationeel ingezet.

  Daarnaast gaat er binnen Oostenrijk gewerkt worden met zgn. gorgel-PCR tests. Die zijn gratis voor Oostenrijkers (4 per week) en mogelijk ook voor gasten. De geldigheid van die uitslag is 48 uur (en valt dan onder de 2,5 G regel (geënt, genezen, getest PCR).

  Met internationaal QR code op basis van ingeënt/genezen blijf je vrij kunnen reizen.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer