Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het gaat niet goed met de besmettingen in Oostenrijk. Ook vandaag zijn er in de diverse regio’s recordaantallen gemeld. In Salzburg en Opper Oostenrijk is de situatie dusdanig nijpend dat een ingrijpende maatregel – een totale lockdown – nodig lijkt. Grote kans dat deze lockdown ook gaat gelden in andere delen van Oostenrijk. Dit bleek zojuist uit een persconferentie.

In de regio Salzburg is de situatie zeer ernstig. Ziekenhuizen liggen overvol en er is weinig tot geen plek meer om patiënten te verzorgen volgens de geldende medische zorgnormen. Daarom is er een zgn. triage team aangesteld bestaande uit zes personen die mogelijk straks moeten gaan beslissen wie er behandeld kan worden op de IC en wie niet. Het team bestaat uit vijf artsen uit verschillende vakgebieden – waaronder een internist, een intensive care-arts en een palliatief arts – en een advocaat. 

Onvoldoende medisch personeel

In de deelstaat Salzburg is er momenteel een tekort aan bedden en vanaf het volgende niveau zal er sprake zijn van onvoldoende beschikbaarheid van medisch personeel. Aan alle kanten klinkt de roep om maatregelen om te zorgen dat het aantal besmettingen drastisch verlaagd wordt. Nu al worden alle revalidatievoorzieningen gesloten zodat coronapatienten die niet in het ziekenhuizen hoeven te verblijven kunnen worden verpleegd.

De discussie over het instellen van de 2G regel werd eerder al gestart in deze twee deelregio’s en zijn inmiddels bewaarheid geworden voor het gehele land. De kans is daarom ook groot dat heel Oostenrijk in een lockdown terecht zal komen want de roep hierom wordt steeds luider. Politiek gezien zorgt dit nog voor de nodige discussie omdat partijen als de ÖVP tegen zijn.

Situatie in andere deelstaten

Ook de situatie in andere Oostenrijkse deelstaten wordt steeds nijpender. In Vorarlberg zit men op de maximale grens wat er medisch gezien mogelijk is en worden steeds meer operaties uitgesteld. In Vorarlberg is het grootste gedeelte van de patiënten dat op op de IC ligt niet gevaccineerd (11 van de 15) en is de meerderheid van de patiënten jonger dan 60 jaar. Vandaag werden er in Vorarlberg 6641 besmettingen geconstateerd, het hoogste aantal tot nu toe.

Ook in Tirol wordt gewacht op een verdere aanscherping van de regels. Vandaag werd tijdens een persconferentie aangegeven dat FFP2 maskers voortaan op het werk verplicht worden als er meer dan één persoon in de ruimte is.

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bronnen: Krone.at | Salzburg24.at | orf.at Hoofdfoto: Pexels.com

Lees ook:

(Visited 3.691 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

2 Reactie op “CORONA-UPDATE | Totale lockdown Oostenrijk dreigt”

 • Thomas
  16 november 2021 at 20:22

  Betekend dit een 2G lockdown? Of iedereen in lockdown.

  Het lijkt me namelijk toch niet aannemelijk dat ze het wintersport seizoen weer cancellen?

  • Saskia Smulders
   Saskia Smulders
   16 november 2021 at 21:47

   Het gaat hier om een totale lockdown. Maar we verwachten (hopen!) dat dit niet lang zal duren om zodoende het wintersportseizoen toch nog te laten starten. Want nog een seizoen cancellen zal voor veel gebieden problematisch zijn. Maar let wel: wij weten het ook niet en kunnen -helaas- niet in de toekomst kijken.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer