Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

CORONA-UPDATE | Tirol geeft reiswaarschuwing af. Negatieve test voor lift nog niet nodig

Door: Saskia Smulders

In Tirol grijpt momenteel de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus zo sterk om zich heen, dat er verstrekkende maatregelen zijn afgekondigd. Zo moeten wintersporters een negatieve coronatest kunnen laten zien als ze willen gaan skiën of snowboarden. In de rest  van Oostenrijk worden de maatregelen juist versoepeld.

Tegenstrijdig

Het aantal besmettingen in Tirol daalt, net als in Oostenrijk, al een tijdje. Sterker nog: het aantal besmettingen in Tirol daalt harder dan gemiddeld in Oostenrijk. Toch zijn er strengere maatregelen nodig om de snelle verspreiding van de mutant in de deelstaat tegen te gaan. Vooral de steden Schwaz en Lienz zijn besmettingshaarden van de nieuwe variant. Momenteel zouden er 400 verdachte besmettingen zijn waarvan er verwacht wordt dat er zo’n 137 positief getest zullen worden op het Zuid-Afrikaanse coronavirus.

Negatief reisadvies

Om de Zuid-Afrikaanse mutant niet verder te laten verspreiden is er voor Tirol een negatief reisadvies afgekondigd. Dat betekent dat je alleen voor noodzakelijke reizen naar Tirol mag reizen. Reizigers die de afgelopen twee weken in Tirol zijn geweest worden dringend opgeroepen zich te laten testen. Ook inwoners van Tirol die buiten Tirol willen reizen moeten worden getest. Overigens zijn de juristen in het land het er niet over eens: zij zeggen dat er geen juridische grond is om een reiswaarschuwing af te geven.

Strengere maatregelen

Naast het negatieve reisadvies zijn er talloze andere maatregelen afgekondigd. Dit zijn de belangrijkste:

  • Wil je Tirol in of uit? Dan moet je je online registreren én een negatieve corona (PCR) test laten zien. Is er een kans dat je besmet bent? Dan moet je in quarantaine en mag je daar pas weer uit als je een negatieve test kunt laten zien.
  • Er zijn gratis testen beschikbaar voor de inwoners van Tirol
  • Er wordt nog strenger gecontroleerd op de coronaregels
  • Inwoners wordt opgeroepen alleen voor noodzakelijkheden het huis te verlaten

Geen negatieve test voor skiliften nodig

Diverse media berichten dat het vooralsnog niet nodig is om een negatieve test te laten zien als je gebruik wil maken van een skilift. De reden hiervoor is dat dit nog niet voldoende juridisch is dichtgetimmerd.

Bronnen: tt.com ticker | orf.at | Hoofdfoto: Maaike Somers

Anderen lazen ook:

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer