Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

CORONA-UPDATE | Tirol geeft reiswaarschuwing af. Negatieve test voor lift nog niet nodig

Door: Saskia Smulders

In Tirol grijpt momenteel de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus zo sterk om zich heen, dat er verstrekkende maatregelen zijn afgekondigd. Zo moeten wintersporters een negatieve coronatest kunnen laten zien als ze willen gaan skiën of snowboarden. In de rest  van Oostenrijk worden de maatregelen juist versoepeld.

Tegenstrijdig

Het aantal besmettingen in Tirol daalt, net als in Oostenrijk, al een tijdje. Sterker nog: het aantal besmettingen in Tirol daalt harder dan gemiddeld in Oostenrijk. Toch zijn er strengere maatregelen nodig om de snelle verspreiding van de mutant in de deelstaat tegen te gaan. Vooral de steden Schwaz en Lienz zijn besmettingshaarden van de nieuwe variant. Momenteel zouden er 400 verdachte besmettingen zijn waarvan er verwacht wordt dat er zo’n 137 positief getest zullen worden op het Zuid-Afrikaanse coronavirus.

Negatief reisadvies

Om de Zuid-Afrikaanse mutant niet verder te laten verspreiden is er voor Tirol een negatief reisadvies afgekondigd. Dat betekent dat je alleen voor noodzakelijke reizen naar Tirol mag reizen. Reizigers die de afgelopen twee weken in Tirol zijn geweest worden dringend opgeroepen zich te laten testen. Ook inwoners van Tirol die buiten Tirol willen reizen moeten worden getest. Overigens zijn de juristen in het land het er niet over eens: zij zeggen dat er geen juridische grond is om een reiswaarschuwing af te geven.

Strengere maatregelen

Naast het negatieve reisadvies zijn er talloze andere maatregelen afgekondigd. Dit zijn de belangrijkste:

  • Wil je Tirol in of uit? Dan moet je je online registreren én een negatieve corona (PCR) test laten zien. Is er een kans dat je besmet bent? Dan moet je in quarantaine en mag je daar pas weer uit als je een negatieve test kunt laten zien.
  • Er zijn gratis testen beschikbaar voor de inwoners van Tirol
  • Er wordt nog strenger gecontroleerd op de coronaregels
  • Inwoners wordt opgeroepen alleen voor noodzakelijkheden het huis te verlaten

Geen negatieve test voor skiliften nodig

Diverse media berichten dat het vooralsnog niet nodig is om een negatieve test te laten zien als je gebruik wil maken van een skilift. De reden hiervoor is dat dit nog niet voldoende juridisch is dichtgetimmerd.

Bronnen: tt.com ticker | orf.at | Hoofdfoto: Maaike Somers

Anderen lazen ook:

(Visited 658 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer