CORONA-UPDATE | Tirol geeft reiswaarschuwing af. Negatieve test voor lift nog niet nodig

Door: Saskia Smulders

In Tirol grijpt momenteel de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus zo sterk om zich heen, dat er verstrekkende maatregelen zijn afgekondigd. Zo moeten wintersporters een negatieve coronatest kunnen laten zien als ze willen gaan skiën of snowboarden. In de rest  van Oostenrijk worden de maatregelen juist versoepeld.

Tegenstrijdig

Het aantal besmettingen in Tirol daalt, net als in Oostenrijk, al een tijdje. Sterker nog: het aantal besmettingen in Tirol daalt harder dan gemiddeld in Oostenrijk. Toch zijn er strengere maatregelen nodig om de snelle verspreiding van de mutant in de deelstaat tegen te gaan. Vooral de steden Schwaz en Lienz zijn besmettingshaarden van de nieuwe variant. Momenteel zouden er 400 verdachte besmettingen zijn waarvan er verwacht wordt dat er zo’n 137 positief getest zullen worden op het Zuid-Afrikaanse coronavirus.

Negatief reisadvies

Om de Zuid-Afrikaanse mutant niet verder te laten verspreiden is er voor Tirol een negatief reisadvies afgekondigd. Dat betekent dat je alleen voor noodzakelijke reizen naar Tirol mag reizen. Reizigers die de afgelopen twee weken in Tirol zijn geweest worden dringend opgeroepen zich te laten testen. Ook inwoners van Tirol die buiten Tirol willen reizen moeten worden getest. Overigens zijn de juristen in het land het er niet over eens: zij zeggen dat er geen juridische grond is om een reiswaarschuwing af te geven.

Strengere maatregelen

Naast het negatieve reisadvies zijn er talloze andere maatregelen afgekondigd. Dit zijn de belangrijkste:

  • Wil je Tirol in of uit? Dan moet je je online registreren én een negatieve corona (PCR) test laten zien. Is er een kans dat je besmet bent? Dan moet je in quarantaine en mag je daar pas weer uit als je een negatieve test kunt laten zien.
  • Er zijn gratis testen beschikbaar voor de inwoners van Tirol
  • Er wordt nog strenger gecontroleerd op de coronaregels
  • Inwoners wordt opgeroepen alleen voor noodzakelijkheden het huis te verlaten

Geen negatieve test voor skiliften nodig

Diverse media berichten dat het vooralsnog niet nodig is om een negatieve test te laten zien als je gebruik wil maken van een skilift. De reden hiervoor is dat dit nog niet voldoende juridisch is dichtgetimmerd.

Bronnen: tt.com ticker | orf.at | Hoofdfoto: Maaike Somers

Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer