Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Corona-update: strengere maatregelen maken après-ski ongewoon; Innsbruck mogelijk oranje

Door: Saskia Smulders

Vanaf vandaag gelden er in Oostenrijk nieuwe maatregelen om het wederom oprukkende Coronavirus terug te dringen. Deze nieuwe maatregelen duren naar verwachting de gehele winter en heeft dus ook z’n invloed op de après-ski.

Strengere mondkapjesregels

In supermarkten, andere winkels en horeca geldt vanaf vandaag een strengere mondkapjesplicht. Niet alleen de medewerkers, maar ook alle klanten moeten steeds hun mondkapje dragen. In de horeca mag alleen bediend worden aan een tafel en niet op andere plekken zoals zittend aan de bar, of staand in een après-ski tent. Hoe de après-ski er met deze nieuwe regels uit gaat zien en óf er überhaupt sprake zal zijn van enige vorm van après-ski is nu nog onduidelijk.

Evenementen met minder mensen

Ook voor evenementen gelden strengere regels. Evenementen die zich binnen afspelen mogen maar 50 mensen verwelkomen. Voor buitenevenementen geldt een grens van 100 personen. Dat heeft ook z’n effect op de grootschalige après-ski die we in Oostenrijk gewend zijn.

Coronastoplicht: Innsbruck mogelijk oranje

Het aantal besmettingen in Oostenrijk loopt weer op waarbij vooral Tirol en Wenen als brandhaard worden gezien. Deze plaatsen werden afgelopen vrijdag in het stoplichtmodel op geel gezet wat betekent dat er een “gemiddeld risico” geldt.

De stand van het corona stoplicht op 11 september | Bron: corona-ampel.gv.at

Vandaag werd ook bekend dat voor de stad Innsbruck zelfs code “oranje” dreigt. Dat zou vooral komen vanwege de opening van de universiteit die voor meer besmettingen zou kunnen gaan zorgen. Innsbruck heeft voor de zevende dag op rij de meeste besmettingen van het land; zelfs nog meer dan de hoofdstad Wenen. Wanneer Innsbruck daadwerkelijk op oranje zou gaan, betekent dat er nog strengere maatregelen zullen worden afgekondigd.

Hoe lang de nieuwe regels gaan gelden is niet bekend, maar zeker is wel dat ze voorlopig aan zullen houden.

Kleuren van het Corona stoplicht
Kleuren van het Corona stoplicht

Lees ook:

Bron: sn.at | tt.com Hoofdfoto: Saskia Smulders

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer