Corona-update: strengere maatregelen maken après-ski ongewoon; Innsbruck mogelijk oranje

Door: Saskia Smulders

Vanaf vandaag gelden er in Oostenrijk nieuwe maatregelen om het wederom oprukkende Coronavirus terug te dringen. Deze nieuwe maatregelen duren naar verwachting de gehele winter en heeft dus ook z’n invloed op de après-ski.

Strengere mondkapjesregels

In supermarkten, andere winkels en horeca geldt vanaf vandaag een strengere mondkapjesplicht. Niet alleen de medewerkers, maar ook alle klanten moeten steeds hun mondkapje dragen. In de horeca mag alleen bediend worden aan een tafel en niet op andere plekken zoals zittend aan de bar, of staand in een après-ski tent. Hoe de après-ski er met deze nieuwe regels uit gaat zien en óf er überhaupt sprake zal zijn van enige vorm van après-ski is nu nog onduidelijk.

Evenementen met minder mensen

Ook voor evenementen gelden strengere regels. Evenementen die zich binnen afspelen mogen maar 50 mensen verwelkomen. Voor buitenevenementen geldt een grens van 100 personen. Dat heeft ook z’n effect op de grootschalige après-ski die we in Oostenrijk gewend zijn.

Coronastoplicht: Innsbruck mogelijk oranje

Het aantal besmettingen in Oostenrijk loopt weer op waarbij vooral Tirol en Wenen als brandhaard worden gezien. Deze plaatsen werden afgelopen vrijdag in het stoplichtmodel op geel gezet wat betekent dat er een “gemiddeld risico” geldt.

De stand van het corona stoplicht op 11 september | Bron: corona-ampel.gv.at

Vandaag werd ook bekend dat voor de stad Innsbruck zelfs code “oranje” dreigt. Dat zou vooral komen vanwege de opening van de universiteit die voor meer besmettingen zou kunnen gaan zorgen. Innsbruck heeft voor de zevende dag op rij de meeste besmettingen van het land; zelfs nog meer dan de hoofdstad Wenen. Wanneer Innsbruck daadwerkelijk op oranje zou gaan, betekent dat er nog strengere maatregelen zullen worden afgekondigd.

Hoe lang de nieuwe regels gaan gelden is niet bekend, maar zeker is wel dat ze voorlopig aan zullen houden.

Kleuren van het Corona stoplicht
Kleuren van het Corona stoplicht

Lees ook:

Bron: sn.at | tt.com Hoofdfoto: Saskia Smulders

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer