Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Corona-update: streep door wintersport in de kerstvakantie. Had jij al geboekt?

Door: Saskia Smulders

Het zat er een klein beetje aan te komen: er gaat hoogstwaarschijnlijk een streep door wintersporten tijdens de kerstvakantie. Het kabinet zal dit morgen bekend maken, na een advies van het Outbreak Management (OMT). Het OMT is bang dat wintersporters het virus weer mee terug nemen, nadat eerder dit jaar terugkerende wintersporters zorgden voor een grote verspreiding van het virus. Wie van onze volgers had al een wintersport tijdens de kerstvakantie geboekt? Laat ’t ons weten! 

Nog niet helemaal duidelijk en volle bak oranje

Morgen, tijdens de persconferentie, moet ook blijken of het nou gaat om een officieel negatief reisadvies of dat het gaat om een dringend advies. Dit heeft effect op je verzekering. Lees daarom goed de polisvoorwaarden door; dit kan namelijk per verzekering verschillen. Veel accommodaties gaan momenteel flexibel om met corona annuleringen. Altijd even navragen dus.

Momenteel staan Oostenrijk en Frankrijk; toch dé wintersportlanden bij uitstek, beiden op oranje. Dat wil zeggen dat je alleen mag gaan als het om “noodzakelijke” reizen gaat. Alleen de gemeenten Hinterriss en Jungholz in de deelstaat Tirol en de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg in de deelstaat Vorarlberg staan niet op oranje.

Reisadvies Oostenrijk | Ministerie van Buitenlandse zaken, stand per 28 oktober 2020
Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse zaken

Lockdown Oostenrijk

Vanaf komende dinsdag gaat Oostenrijk in een tweede lockdown. Dit heeft tot gevolg dat alle liften en skigebieden in Oostenrijk zullen sluiten. Deze lockdown duurt in ieder geval tot eind november. Er was goede hoop dat wintersporters vanuit Nederland daar daarna weer naar toe zouden kunnen gaan, maar die hoop lijkt nu vervlogen. De kerstvakantie valt dit jaar voor alle Nederlandse regio’s op 19 december 2020 t/m 3 januari 2021.

Wel of niet gaan?

Had jij je wintersport tijdens de kerstvakantie al geboekt? Zo ja, wat ga je doen: wel of niet gaan? Ga je wel en ga je bij terugkomst in quarantaine? Ga je niet, kies je dan voor een ander moment of skip je je wintersport in 2020/2021 geheel? Laat ’t ons weten!

Bron: AD.nl | Hoofdfoto: © Mirja Geh / Eye 5

Anderen lazen ook:

(Visited 1.231 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer