CORONA-UPDATE | Steeds meer skigebieden sluiten hun deuren eerder

Door Patricia Christiani

Niet geheel verrassend na dit coronaseizoen: steeds meer skigebieden sluiten voor dit seizoen eerder hun deuren. Onder andere Ischgl, Skiwelt en St. Johann in Tirol geven aan dat ze, eerder dan dat ze zouden willen, dicht gaan. Na de persconferentie van afgelopen maandag, waarin bekend werd dat de horeca niet eerder dan april open gaat, zien veel skigebieden er geen heil meer. En zo nadert een compleet verloren seizoen zijn trieste einde.

Skiwelt Wilderkaiser Brixental

Skiwelt geeft aan per 7 maart 2021 voor dit seizoen haar deuren te sluiten. Het gebied is dit seizoen 70 dagen open geweest, en werd voornamelijk bezocht door inwoners van Oostenrijk. Dit waren er echter niet heel veel. Skiwelt zegt dat er op sommige dagen zelfs meer medewerkers in het gebied waren dan wintersporters.

In een sympathiek filmpje neemt Skiwelt afscheid. En laat men nog eens zien hoe geweldig, maar leeg de pistes erbij liggen. Maar verheugen ze zich ook op het nieuwe seizoen, iets wat wij alleen maar kunnen onderstrepen!

Ischgl

Het vorig jaar zo door corona getroffen Ischgl is uiteindelijke het hele seizoen gesloten gebleven. Men had ambitieuze plannen om helemaal veilig weer open te kunnen en heeft daar voorafgaand aan de startdatum ook behoorlijk veel geld in geïnvesteerd. Het gebied verschoof de openingsdatum tot 3 keer toe, om uiteindelijk helemaal niet open te gaan.

De Silvretta Seilbahn, eigenaar van de liften, zegt: “Gezien het nog steeds zorgwekkende aantal besmettingen, de aangescherpte reisbeperkingen en het gebrek aan een duidelijk zicht op het openen van stappen in de horeca en hotelbranche, is beginnen met skiën voor ons minder verantwoord dan ooit”, aldus de twee bestuursleden Markus Walser en Günther Zangerl. Bovendien maakten de verschillende voorschriften in Oostenrijk en Zwitserland grensoverschrijdend skiën onmogelijk. Elf kabelbanen eindigen bij de staatsgrens. De skigebieden See, Kappl en Galtür blijven open. De langlaufloipes tussen Ischgl en Galtür en de winterwandelpaden kunnen nog steeds worden gebruikt, zei Alexander von der Thannen, voorzitter van de toerismevereniging. Men gaat zich nu voorbereiden op het zomerseizoen.

sluiten
Het skigebied is dit seizoen helemaal niet open geweest. Foto: Maaike Somers

St. Johann in Tirol

Ook familieskigebied St. Johann sluit de deuren op zondag 7 maart. Zij zeggen op social media: “Een bijzonder winterseizoen loopt ten einde. Het was een mooie winter met veel zonneschijn, geweldige sneeuwomstandigheden en perfect verzorgde pistes. Het was ook een ongewone winter, waarin we onze geliefde gasten van dichtbij en verre en de lunchpauzes een van onze knusse berghutten hebben gemist”.

Bronnen: MSN.com, TT.com


Ook lezen:


Hoofdfoto: Theo Schut

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer