Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

CORONA-UPDATE | Steeds meer skigebieden sluiten hun deuren eerder

Door Patricia Christiani

Niet geheel verrassend na dit coronaseizoen: steeds meer skigebieden sluiten voor dit seizoen eerder hun deuren. Onder andere Ischgl, Skiwelt en St. Johann in Tirol geven aan dat ze, eerder dan dat ze zouden willen, dicht gaan. Na de persconferentie van afgelopen maandag, waarin bekend werd dat de horeca niet eerder dan april open gaat, zien veel skigebieden er geen heil meer. En zo nadert een compleet verloren seizoen zijn trieste einde.

Skiwelt Wilderkaiser Brixental

Skiwelt geeft aan per 7 maart 2021 voor dit seizoen haar deuren te sluiten. Het gebied is dit seizoen 70 dagen open geweest, en werd voornamelijk bezocht door inwoners van Oostenrijk. Dit waren er echter niet heel veel. Skiwelt zegt dat er op sommige dagen zelfs meer medewerkers in het gebied waren dan wintersporters.

In een sympathiek filmpje neemt Skiwelt afscheid. En laat men nog eens zien hoe geweldig, maar leeg de pistes erbij liggen. Maar verheugen ze zich ook op het nieuwe seizoen, iets wat wij alleen maar kunnen onderstrepen!

Ischgl

Het vorig jaar zo door corona getroffen Ischgl is uiteindelijke het hele seizoen gesloten gebleven. Men had ambitieuze plannen om helemaal veilig weer open te kunnen en heeft daar voorafgaand aan de startdatum ook behoorlijk veel geld in geïnvesteerd. Het gebied verschoof de openingsdatum tot 3 keer toe, om uiteindelijk helemaal niet open te gaan.

De Silvretta Seilbahn, eigenaar van de liften, zegt: “Gezien het nog steeds zorgwekkende aantal besmettingen, de aangescherpte reisbeperkingen en het gebrek aan een duidelijk zicht op het openen van stappen in de horeca en hotelbranche, is beginnen met skiën voor ons minder verantwoord dan ooit”, aldus de twee bestuursleden Markus Walser en Günther Zangerl. Bovendien maakten de verschillende voorschriften in Oostenrijk en Zwitserland grensoverschrijdend skiën onmogelijk. Elf kabelbanen eindigen bij de staatsgrens. De skigebieden See, Kappl en Galtür blijven open. De langlaufloipes tussen Ischgl en Galtür en de winterwandelpaden kunnen nog steeds worden gebruikt, zei Alexander von der Thannen, voorzitter van de toerismevereniging. Men gaat zich nu voorbereiden op het zomerseizoen.

sluiten
Het skigebied is dit seizoen helemaal niet open geweest. Foto: Maaike Somers

St. Johann in Tirol

Ook familieskigebied St. Johann sluit de deuren op zondag 7 maart. Zij zeggen op social media: “Een bijzonder winterseizoen loopt ten einde. Het was een mooie winter met veel zonneschijn, geweldige sneeuwomstandigheden en perfect verzorgde pistes. Het was ook een ongewone winter, waarin we onze geliefde gasten van dichtbij en verre en de lunchpauzes een van onze knusse berghutten hebben gemist”.

Bronnen: MSN.com, TT.com


Ook lezen:


Hoofdfoto: Theo Schut

(Visited 547 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer