Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wellicht is het aan je aandacht ontsnapt, maar het vaccinatiebewijs is vanaf 1 februari nog maar 180 dagen geldig in Oostenrijk. Dat was eerder nog 270 dagen. Dit is iets om goed rekening mee te houden als je de komende tijd naar Oostenrijk wilt reizen, daar een skipas wil kopen of naar een restaurant wil gaan. Deze aanscherping van de regels heeft overigens geen betrekking op op het inreizen.

Verschillende situaties

  • De eerste vaccinatiereeks (2 vaccinaties of herstel + 1 vaccinatie) is vanaf 1 februari nog slechts 180 dagen geldig. 
  • Het boostervaccinatiecertificaat (3 vaccinaties of herstel + 2 vaccinaties) is nog 270 dagen geldig.
  • Voor personen wiens 2e vaccinatie (of 1e vaccinatie indien eerder hersteld) al ouder is dan 180 dagen op het moment van binnenkomst, betekent dit dat ze Oostenrijk kunnen binnenkomen (voor binnenkomst in Oostenrijk blijven vaccinatiecertificaten 270 dagen geldig), maar hebben geen een 2G-bewijs in Oostenrijk en mogen dus geen hotels, restaurants, culturele instellingen, markten, skiliften/kabelbanen etc. in Oostenrijk betreden.

Consequenties voor jongeren

Deze nieuwe regels heeft dus vooral betrekking op wintersporters die nog niet geboosterd zijn. Dit zal in de praktijk vooral gelden voor jongeren die in Nederland nog geen booster hebben kunnen krijgen. Overigens wordt verwacht dat eind januari de gezondheidsraad en de EMA met een advies over de boosterprik voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Hopelijk gaat dit betekenen dat deze jongeren -die vooralsnog tussen het wal en Oostenrijkse schip vallen- ook snel hun booster kunnen halen waarmee ze Oostenrijk kunnen inreizen. 

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.


De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Lees ook:

Hoofdfoto: Saskia Smulders

(Visited 633 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer