CORONA-UPDATE| Oostenrijk plant voorzichtige versoepeling hotels in april

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Tijdens een persconferentie gisteravond maakte de Oostenrijkse overheid voorzichtige versoepelingen van de coronamaatregelen ten aanzien van de horeca. Ondanks dat Oostenrijk ook te maken heeft met stijgende besmettingscijfers, wil men werken richting een versoepeling. Het iets loslaten van de huidige lockdown is wel onder voorbehoud dat de cijfers de komende weken niet nog harder gaan stijgen. Over de nieuwe versoepelingen is flinke discussie geweest tussen de verschillende Oostenrijkse deelstaten en de minister van Volksgezondheid.

Hotels in april open?

Men hoopt nu in april de horeca weer iets meer te kunnen openen. Als deze versoepelingen daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden, is dat enorm goed nieuws voor de toeristische sector. Want dat zou betekenen dat hotels en appartementen misschien weer open kunnen in april.

Vooruitlopend op deze versoepeling zet men rond Pasen (4/5 april) ook in op het openen van buitenhoreca, zoals terrassen.

Voor deelstaat Tirol lijkt één en ander nog erg onzeker. Zij hebben juist te maken met uitbraken van de Zuid-Afrikaanse virusvariant, zoals in Mayrhofen. Onlangs moest het hele dorp in isolatie. 

Vorarlberg mag vanaf 15 maart

In Oostenrijk houdt men de stand van zaken omtrent de besmettingscijfers bij in een “stoplicht“. Op basis van de besmettingen krijgen deelstaten en districten een keurcode groen, geel, oranje of rood mee. Er is op dit moment één staat die het goed doet en sinds vrijdag zelfs op oranje staat: Vorarlberg. Men staat daarom hier meer versoepelingen toe. Als het aantal besmettingen daar lager blijft, mag men daar vanaf 15 maart al de horeca openen. Men is op dit moment aan het onderzoeken op welke manier dit het beste en veilig kan.

Het Corona Stoplicht in Oostenrijk, 25 februari 2021. Bron: https://corona-ampel.gv.at/

Vanuit de Nederlandse overheid geldt overigens op dit moment nog een negatief reisadvies tot eind maart.


Lees ook:


Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

(Visited 832 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer