CORONA-UPDATE| Oostenrijk plant voorzichtige versoepeling hotels in april

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Tijdens een persconferentie gisteravond maakte de Oostenrijkse overheid voorzichtige versoepelingen van de coronamaatregelen ten aanzien van de horeca. Ondanks dat Oostenrijk ook te maken heeft met stijgende besmettingscijfers, wil men werken richting een versoepeling. Het iets loslaten van de huidige lockdown is wel onder voorbehoud dat de cijfers de komende weken niet nog harder gaan stijgen. Over de nieuwe versoepelingen is flinke discussie geweest tussen de verschillende Oostenrijkse deelstaten en de minister van Volksgezondheid.

Hotels in april open?

Men hoopt nu in april de horeca weer iets meer te kunnen openen. Als deze versoepelingen daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden, is dat enorm goed nieuws voor de toeristische sector. Want dat zou betekenen dat hotels en appartementen misschien weer open kunnen in april.

Vooruitlopend op deze versoepeling zet men rond Pasen (4/5 april) ook in op het openen van buitenhoreca, zoals terrassen.

Voor deelstaat Tirol lijkt één en ander nog erg onzeker. Zij hebben juist te maken met uitbraken van de Zuid-Afrikaanse virusvariant, zoals in Mayrhofen. Onlangs moest het hele dorp in isolatie. 

Vorarlberg mag vanaf 15 maart

In Oostenrijk houdt men de stand van zaken omtrent de besmettingscijfers bij in een “stoplicht“. Op basis van de besmettingen krijgen deelstaten en districten een keurcode groen, geel, oranje of rood mee. Er is op dit moment één staat die het goed doet en sinds vrijdag zelfs op oranje staat: Vorarlberg. Men staat daarom hier meer versoepelingen toe. Als het aantal besmettingen daar lager blijft, mag men daar vanaf 15 maart al de horeca openen. Men is op dit moment aan het onderzoeken op welke manier dit het beste en veilig kan.

Het Corona Stoplicht in Oostenrijk, 25 februari 2021. Bron: https://corona-ampel.gv.at/

Vanuit de Nederlandse overheid geldt overigens op dit moment nog een negatief reisadvies tot eind maart.


Lees ook:


Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer