CORONA-UPDATE| Oostenrijk plant voorzichtige versoepeling hotels in april

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Tijdens een persconferentie gisteravond maakte de Oostenrijkse overheid voorzichtige versoepelingen van de coronamaatregelen ten aanzien van de horeca. Ondanks dat Oostenrijk ook te maken heeft met stijgende besmettingscijfers, wil men werken richting een versoepeling. Het iets loslaten van de huidige lockdown is wel onder voorbehoud dat de cijfers de komende weken niet nog harder gaan stijgen. Over de nieuwe versoepelingen is flinke discussie geweest tussen de verschillende Oostenrijkse deelstaten en de minister van Volksgezondheid.

Hotels in april open?

Men hoopt nu in april de horeca weer iets meer te kunnen openen. Als deze versoepelingen daadwerkelijk doorgevoerd kunnen worden, is dat enorm goed nieuws voor de toeristische sector. Want dat zou betekenen dat hotels en appartementen misschien weer open kunnen in april.

Vooruitlopend op deze versoepeling zet men rond Pasen (4/5 april) ook in op het openen van buitenhoreca, zoals terrassen.

Voor deelstaat Tirol lijkt één en ander nog erg onzeker. Zij hebben juist te maken met uitbraken van de Zuid-Afrikaanse virusvariant, zoals in Mayrhofen. Onlangs moest het hele dorp in isolatie. 

Vorarlberg mag vanaf 15 maart

In Oostenrijk houdt men de stand van zaken omtrent de besmettingscijfers bij in een “stoplicht“. Op basis van de besmettingen krijgen deelstaten en districten een keurcode groen, geel, oranje of rood mee. Er is op dit moment één staat die het goed doet en sinds vrijdag zelfs op oranje staat: Vorarlberg. Men staat daarom hier meer versoepelingen toe. Als het aantal besmettingen daar lager blijft, mag men daar vanaf 15 maart al de horeca openen. Men is op dit moment aan het onderzoeken op welke manier dit het beste en veilig kan.

Het Corona Stoplicht in Oostenrijk, 25 februari 2021. Bron: https://corona-ampel.gv.at/

Vanuit de Nederlandse overheid geldt overigens op dit moment nog een negatief reisadvies tot eind maart.


Lees ook:


Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer