Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanaf aanstaande maandag 24 januari 2022 haalt Oostenrijk Nederland van de lijst met virusvariantgebieden. Dat houdt in dat mensen die 2 vaccinaties en een booster hebben gehad, vanaf dan geen negatieve PCR test meer hoeven te overleggen bij het inreizen van het land. Daarmee versoepelt Oostenrijk de inreisregels voor o.a. Nederland.

Oostenrijk: geen PCR meer voor mensen met booster

Oostenrijk versoepelt maandag a.s. dus de toegangsregels. Hiermee worden 14 “Omicron-landen” verwijderd van de lijst met gevaarlijke virusvariantgebieden. Dit betekent dat mensen met een booster vanaf dan zonder voorwaarden Oostenrijk van over de hele wereld kunnen binnenkomen. De reden voor de versoepeling is dat Omicron nu de overheersende virusvariant is in Oostenrijk. 

Ben je alleen gevaccineerd of hersteld, dan heb je nog wel en negatieve PCR-test nodig om in te reizen. Maar iedereen die een booster heeft gehad, hoeft zich vanaf maandag niet meer te laten testen om in te reizen. Tot nu toe mochten alleen mensen met een booster én een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur Oostenrijk binnenkomen vanuit gebieden met virusvarianten, waaronder Nederland.

De wijziging houdt ook in dat de inreisregeling, die oorspronkelijk gold tot 31 januari, met een maand wordt verlengd. De overige bepalingen blijven ongewijzigd.

Ten aanzien van bronnen over wat Oostenrijk wel of niet accepteert aan vaccinaties, boosters, genezen, etc : zie de bronnen onderstaand of kijk hier. Ons hierover vragen stellen heeft helaas geen zin.

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: Orf.at | Hoofdfoto: Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

(Visited 2.718 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer