CORONA-UPDATE | Na Willingen gaat ook Winterberg open

Door: Saskia Smulders

Dit weekend meldden we dat het Duitse skigebiedje Willingen de deuren zou openen. De maatregelen in de deelstaat Hessen werden dusdanig verruimd dat wintersporten op beperkte schaal weer mogelijk werd. Nu is er ook goed nieuws voor de grote broer Winterberg. Daar mogen de deuren ook open, zo meldt de Facebookpagina van Skiliftkarussell Winterberg. 

Ook verruimingen in NRW

Winterberg ligt in een andere deelstaat, namelijke Nord-Rhein Westfalen en daar gelden nu ook verruimingen. Vanaf morgen wordt een deel van de liften geopend. Het uiteindelijke doel is om de gehele hoofdas (incl. Kappe) te openen voor Duitse toeristen. Ook de skiverhuur is geopend. Vanzelfsprekend zijn er de nodige maatregelen te nemen. Zo wordt het aantal gasten drastisch verminderd, moeten bezoekers online hun passen kopen. Natuurlijk gelden de algemene corona-regels zoals het dragen van een mondmasker in de liften en openbare gebieden en moet er zeer regelmatig ontsmet worden.

Winterberg afgelopen zaterdag. Foto: Skiliftkarussel Winterberg Facebook

Sneeuwkanonnen

Het skigebied van Winterberg ligt er overigens prima bij; de afgelopen dagen was het koud genoeg voor de sneeuwkanonnen waardoor de pistes kunstmatig besneeuwd konden worden.

Bron: Facebookpagina Winterberg | Hoofdfoto: Facebookpagina Skiliftkarussel Winterberg

Anderen lazen ook:

(Visited 549 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën