Corona-update: mondkapjes in Italië ook in buitenlucht verplicht

Door: Saskia Smulders

In Italië gaat morgen een behoorlijke verstrekkende maatregel in. Daar geldt namelijk dat je ook buiten een mondkapje op moet. Doe je dat niet, dan kunnen hoge boetes volgen. Maar wat wij natuurlijk graag willen weten is of we straks ook met mondkapjes op moeten gaan skiën of snowboarden.

Lichamelijke activiteit

Vanaf middernacht moeten dus alle Italianen een mondkapje op doen zodra ze een voet buiten de deur zetten. Een mondkapje is niet nodig als:

  • Je in de auto zit. Alleen, of met leden van je huishouden
  • Je op de fiets, brommer, scooter of motor zit
  • Je een lichamelijke activiteit doet.

Bij het laatste punt geldt dat als je géén twee meter afstand kunt houden, je dan wél een mondkapje op moet.

Wat betekent dat voor de wintersport in Italië?

Aangezien het nog even duurt voordat het echte seizoen losbarst is het nu nog niet te zeggen of je straks wel of geen mondkapje op moet als je gaat skiën. Als de maatregelen zo blijven dan zou het niet hoeven aangezien snowboarden en skiën als lichamelijke activiteit wordt bezien. Mondkapjes moet je dan natuurlijk wel dragen in alle andere ruimtes, liften, horeca, accommodaties etc. en buiten als je geen lichamelijke activiteit doet.

Strenge handhaving

Er wordt in Italië streng gehandhaafd en als je je niet aan de maatregelen houdt dan kun je een boete tegemoet zien variërend van 400 tot maar liefst 1000 euro. Heb je corona opgelopen en je niet aan de maatregelen gehouden dan kun je zelfs een gevangenisstraf van 3 tot 18 maanden krijgen.

Lees ook:

Bron. Hoofdfoto: Bastiaan van der Staay

(Visited 602 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.