CORONA-UPDATE | Mogelijkheid Duitse lockdown leidt tot somberheid in Oostenrijk

Door: Saskia Smulders

De Duitse bondskanselier Merkel denkt hardop na over de mogelijkheid tot verlenging van de lockdown tot Pasen. Als dit bewaarheid wordt zou dit kunnen leiden tot het beëindigen van het wintersportseizoen in -met name het westen van – Oostenrijk.

Helft van de overnachtingen zijn Duitsers

Dat zei de voorzitter van de Tiroolse kamer van koophandel, Christoph Walser, in de Oostenrijkse media gisteren. Zonder de Duitse gasten, die ongeveer de helft van de overnachtingen voor hun rekening nemen, is het winterseizoen niet meer te redden. Dat de verlenging van de Duitse lockdown ook op andere delen van Oostenrijk effect zal hebben is zeer waarschijnlijk.

Ook in andere delen

Ook in Salzburg wordt al nagedacht over het vroegtijdig beëindigen van het seizoen dat eigenlijk nauwelijks nog was begonnen. De voorzitter van de Oostenrijkse hotelvereniging Salzburg, Walter Veit zegt daarover: “Als we op 25 januari de lockdown niet kunnen beëindigen, is het wintertoerisme voor ons voorbij”. Ook in de andere delen van Oostenrijk zoals Vorarlberg en Steiermarken klinken soortgelijke geluiden, want ook daar zijn de Duitse gasten de belangrijkste inkomstenbron.

Britse variant

Bovenop de mogelijkheid van de verlenging van de Duitse lockdown komen de besmettingen met de Britse variant in Jochberg die tot extra zorgen leiden.

Bron: tt.com | Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook

(Visited 767 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.