Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

CORONA-UPDATE | Mogelijkheid Duitse lockdown leidt tot somberheid in Oostenrijk

Door: Saskia Smulders

De Duitse bondskanselier Merkel denkt hardop na over de mogelijkheid tot verlenging van de lockdown tot Pasen. Als dit bewaarheid wordt zou dit kunnen leiden tot het beëindigen van het wintersportseizoen in -met name het westen van – Oostenrijk.

Helft van de overnachtingen zijn Duitsers

Dat zei de voorzitter van de Tiroolse kamer van koophandel, Christoph Walser, in de Oostenrijkse media gisteren. Zonder de Duitse gasten, die ongeveer de helft van de overnachtingen voor hun rekening nemen, is het winterseizoen niet meer te redden. Dat de verlenging van de Duitse lockdown ook op andere delen van Oostenrijk effect zal hebben is zeer waarschijnlijk.

Ook in andere delen

Ook in Salzburg wordt al nagedacht over het vroegtijdig beëindigen van het seizoen dat eigenlijk nauwelijks nog was begonnen. De voorzitter van de Oostenrijkse hotelvereniging Salzburg, Walter Veit zegt daarover: “Als we op 25 januari de lockdown niet kunnen beëindigen, is het wintertoerisme voor ons voorbij”. Ook in de andere delen van Oostenrijk zoals Vorarlberg en Steiermarken klinken soortgelijke geluiden, want ook daar zijn de Duitse gasten de belangrijkste inkomstenbron.

Britse variant

Bovenop de mogelijkheid van de verlenging van de Duitse lockdown komen de besmettingen met de Britse variant in Jochberg die tot extra zorgen leiden.

Bron: tt.com | Hoofdfoto: Patricia Christiani


Anderen lazen ook

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer