Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Mayrhofen afgesloten en in isolatie

Door Patricia Christiani | Bron: Tirol.gv.at

Na een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in Mayrhofen, kunnen bewoners alleen nog het dorp uit als ze een negatieve test kunnen laten zien.

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant

Gisteren werd bekend dat er een clusteruitbraak in Mayrhofen heeft plaatsgevonden. In de gemeente Mayrhofen zijn momenteel 42 mensen besmet met het coronavirus, waarvan met PCR-analyse in 29 gevallen van de Zuid-Afrikaanse virusvariant is gevonden. Dit was aanleiding voor de autoriteiten om de maatregelen aan te scherpen en het hele dorp in isolatie te plaatsen.

Vanaf zaterdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur is het dorp verlaten alleen toegestaan met een negatieve coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Alle scholen en winkels in Mayrhofen zijn gesloten tot en met woensdag 3 maart 2021. Alle burgers moeten de komende dagen twee keer verplicht PCR-tests ondergaan. Er wordt scherp ingezet om verdere verspreiding van het coronavirus en de Zuid-Afrikaanse variant daarvan te stoppen.

Maatregelen aangescherpt

Niet alleen voor de gemeente Mayrhofen, maar ook voor het hele district Schwaz zijn de coronamaatregelen aangescherpt. De overheid adviseert de inwoners zich meerdere keren te laten testen om de verspreiding zoveel mogelijk te stoppen. Daarnaast is het dragen van FFP2 maskers verplicht, worden er antigeentesten ingezet en gaat de politie streng controleren op de strengere maatregelen.


Ook lezen:


Hoofdfoto: Pixabay

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer