Mayrhofen afgesloten en in isolatie

Door Patricia Christiani | Bron: Tirol.gv.at

Na een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in Mayrhofen, kunnen bewoners alleen nog het dorp uit als ze een negatieve test kunnen laten zien. 

Uitbraak Zuid-Afrikaanse variant

Gisteren werd bekend dat er een clusteruitbraak in Mayrhofen heeft plaatsgevonden. In de gemeente Mayrhofen zijn momenteel 42 mensen besmet met het coronavirus, waarvan met PCR-analyse in 29 gevallen van de Zuid-Afrikaanse virusvariant is gevonden. Dit was aanleiding voor de autoriteiten om de maatregelen aan te scherpen en het hele dorp in isolatie te plaatsen.

Vanaf zaterdag 0.00 uur tot woensdag 24.00 uur is het dorp verlaten alleen toegestaan met een negatieve coronatest die niet ouder is dan 72 uur. Alle scholen en winkels in Mayrhofen zijn gesloten tot en met woensdag 3 maart 2021. Alle burgers moeten de komende dagen twee keer verplicht PCR-tests ondergaan. Er wordt scherp ingezet om verdere verspreiding van het coronavirus en de Zuid-Afrikaanse variant daarvan te stoppen.

Maatregelen aangescherpt

Niet alleen voor de gemeente Mayrhofen, maar ook voor het hele district Schwaz zijn de coronamaatregelen aangescherpt. De overheid adviseert de inwoners zich meerdere keren te laten testen om de verspreiding zoveel mogelijk te stoppen. Daarnaast is het dragen van FFP2 maskers verplicht, worden er antigeentesten ingezet en gaat de politie streng controleren op de strengere maatregelen.


Ook lezen:


Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 717 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën