CORONA-UPDATE | Lockdown Oostenrijk verlengd. Einde wintersportseizoen?

Door: Saskia Smulders

De lockdown in Oostenrijk wordt verlengd tot minstens Pasen. Dat werd vandaag bekend gemaakt door de Oostenrijkse regering. Hotels, restaurants, café en cultuurinstellingen blijven dicht tot begin april. Dat betekent dat het wintersportseizoen in Oostenrijk eigenlijk mag worden afgeschreven. 

Sölden

Sölden heeft al bekend gemaakt dat het de deuren sluit. Het is simpelweg niet rendabel om voor de weinige locals de boel draaiende te houden. Of ze later nog open gaan is niet bekend. Het skigebied van Ischgl, dat nog geen dag open was, maakt eind februari hun definitieve besluit bekend of ze nog activiteiten gaan ontplooien om wel of niet open te gaan. Dat hangt ook af van de corona-situatie in Zwitserland die momenteel verslechtert.

Testplicht

Vanaf vandaag is het verplicht om met een negatieve test te laten zien als je gebruik wilt maken van een skilift. Dat kan zijn een PCR of antigeentest die maximaal 48 uur oud is. Kinderen onder de tien jaar zijn vrijgesteld. De verplichting is niet geldig voor toerskiërs.

Bron: orf.at | TT.com | Hoofdfoto: Oostenrijks verkeersbureau

Anderen lazen ook:

(Visited 2.065 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën