CORONA-UPDATE | Italiaanse skigebieden toch niet open

Door: Saskia Smulders

Helaas, helaas. Het leek er op dat de Italiaanse skigebieden morgen weer zouden openen, maar één dag er voor is besloten ze toch dicht te laten. De nu geplande opening is op 5 maart voorzien.

Britse variant

De opkomst van de Britse mutant is debet aan deze beslissing. Nu ligt het percentage van besmettingen met de Britse variant op nog geen 20%, maar de verwachting is dat dit percentage de komende dagen sterk gaat oplopen.

Ongehoorzaam

Niet alle skigebieden lijken zich te houden aan de sluiting. Het Italiaanse Craveggia opent de deuren toch. “Vrijdag hebben ze ons verzekerd dat we open konden en we hebben keihard gewerkt om dit te bewerkstelligen”.

Eerder al toegezegd

De opening van de Italiaanse skigebieden leek eerder mogelijk omdat de gebieden in zgn. “code geel” gedeeltes liggen. Bovendien zouden de skigebieden maatregelen hebben genomen om het wintersporten veilig te laten verlopen. Zo is het aantal mensen dat mocht worden toegelaten op de pistes drastisch verlaagd door het aantal te verkopen skipassen flink naar beneden te schroeven. Dat zou overigens tot flinke verliezen voor de skigebieden hebben geleidt.

Grote verliezen

Geschat wordt dat het verlies vanwege het niet kunnen openen tussen de 10 en 12 miljard euro per jaar ligt voor Italie.

Bron: Ansa.it | Hoofdfoto: Madonna di Campliglio. Nienke Meussen

Anderen lazen ook:

(Visited 338 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.