Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het ingaan van de lockdown voor niet-gevaccineerden gisteren, heeft ervoor gezorgd dat de Hintertuxer gletsjer plotseling verlaten is. Het enige skigebied van Tirol dat het hele jaar geopend is, was vóór het in gaan van de lockdown voor ongevaccineerden nog druk. Ook hotels, appartementen en restaurants hadden het druk. Maar toen bekend werd dat de lockdown vanaf maandag 15 november zou gelden zijn veel gasten vertrokken. Het betrof vooral gezinnen met ongevaccineerde kinderen. Dit staat te lezen in de Oostenrijkse krant TT.com.

De toeristische sector klaagt vooral over het gebrek aan communicatie vanuit de overheid. “Het wordt vrijdagavond aangekondigd en geldt meteen vanaf maandag. In het weekend was er niemand beschikbaar om vragen te beantwoorden. Vragen die we vanuit onze gasten kregen, konden we dus niet beantwoorden”.  

Vooral Duitse gezinnen getroffen

Het aantal annuleringen in Tux neemt nog steeds toe, omdat de overheid er niet in geslaagd is een uitzondering te creëren voor niet-gevaccineerde kinderen onder de 12 van toeristen. Kinderen die in de omgeving wonen hebben een zgn. ninja-pas, maar dat geldt niet voor kinderen van gasten. Hierdoor kunnen vooral Duitse gezinnen, die a.s. woensdag een feestdag hebben, niet komen. Bovendien worden ook gezinnen getroffen waarvan de geldigheid van de coronapas ineens in het geding kwam. Voor toeristen die in maart/april zijn gevaccineerd geldt dat hun coranapas niet meer geldig is, nadat de geldigheid ervan van twaalf naar negen maanden werd teruggebracht.

Over Hintertux

De Hintertuxer gletsjer, gelegen in Tirol, is het hele jaar geopend en is onderdeel van het skigebied “Zillertal 3000”. Je vindt er veel rode en blauwe pistes, maar ook redelijk veel skiroutes. Vooral de rode piste “Schwarze Pfanne” is populair. Let wel: ondanks het relatief grote aantal blauwe pistes zijn deze niet gemakkelijk voor beginners. Je bereikt de Hintertuxer gletsjer via Kufstein (let op: een vignet is noodzakelijk) op net geen 1000 kilometer vanaf Utrecht.

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Lees ook:

Bron: tt.com | hintertuxergletscher.at | Hoofdfoto: Pexels.com

(Visited 709 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer