Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Goed nieuws vanuit Oostenrijk! Vandaag heeft het Bundesministerium bekend gemaakt dat jongeren in de leeftijd 12-18 jaar zonder booster toch naar Oostenrijk kunnen. Het coronabewijs voor jongeren met vaccinaties, maar zonder booster, blijft langer geldig dan 180 dagen. Deze regel gaat per 1 februari in en zal voor veel gezinnen goed nieuws zijn die tijdens de voorjaarsvakantie op wintersport willen gaan in Oostenrijk.

Verlengd met 1 maand

Voor jongeren gaat namelijk de volgende regel gelden dat de geldigheidsduur geen 180 dagen meer is, maar wordt opgerekt naar 210 dagen. Dat houdt in dat het coronabewijs niet 6 maanden na de eerste vaccinatieserie afloopt, maar wordt verlengd naar 7 maanden waardoor het voor veel gezinnen toch mogelijk wordt om tijdens de voorjaarsvakantie naar Oostenrijk af te reizen. Het is dus niet langer nodig om voor deze jongeren een booster te regelen. Heeft een jongere ná 6 augustus 2021 zijn/haar tweede prik ontvangen dan is deze gewoon geldig tijdens de voorjaarsvakantie. 

Vandaag werd bekend gemaakt dat het vaccinatiebewijs voor mensen zonder booster boven de 18 verkort is van 270 naar 180 dagen. Heb je wel een booster of genezing + twee vaccinaties en ben je boven de 18, dan blijft het bewijs wel 270 dagen geldig.

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.


De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Lees ook:

Bron: Bundesministrium | Hoofdfoto: Saskia Smulders

(Visited 1.596 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer