Corona-update: geen wintersport in Oostenrijk in de kerstvakantie

Door: Saskia Smulders

Oostenrijkse bronnen melden dat er geen wintersport zal plaats kan vinden tijdens de komende kerstvakantie. Liften gaan weliswaar open, maar zouden alleen gebruikt mogen worden door de locals en niet door toeristen. Hotels en restaurants blijven gesloten. Morgen zal dit definitief duidelijk worden gemaakt door de Oostenrijkse regering tijdens een persconferentie.

Scholen en winkels wel weer open

Eerder berichtten wij al dat het aantal besmettingen in Oostenrijk daalt wat ertoe zal leiden dat er een aantal versoepelingen zullen zijn. Zo zullen scholen en winkels wel weer open mogen. Maar het aantal besmettingen ligt nog altijd dusdanig hoog dat versoepeling voor de wintersport niet geldt. Dat betekent dat je niet terecht kunt in Oostenrijk om daar kerst op de piste te gaan vieren. Eerder werd al bekend dat dat waarschijnlijk niet mogelijk is in Frankrijk en Duitsland.

Zware slag

Het besluit om dicht te moeten blijven zal een zware slag zijn voor het toerisme in Oostenrijk. De kerstperiode is vaak de één-na-belangrijkste periode (na de voorjaarsvakantie). Het is daarnaast ook de vraag of de liften voor locals wél open zullen gaan omdat niet verwacht wordt dat er massa’s mensen op af zullen komen.

Bron: derstandard.at | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Anderen lazen ook:

(Visited 976 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.