Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Per 1 februari is het niet meer nodig om een negatieve PCR test te hebben als je naar Italië wilt reizen om te gaan wintersporten. Vanaf die datum vervalt deze plicht. Vanaf dat moment is 3G voldoende, dus hoef je alleen maar aan te tonen dat je getest, genezen of gevaccineerd bent. Dit heeft de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranz bekend gemaakt. Dat is goed nieuws voor het (wintersport) toerisme! Om Italië in te reizen heb je dus geen test meer nodig, maar om je in accommodaties en skigebieden te begeven geldt nog steeds de 2G regel.

Daarmee volgt Italië de eerder afschaffing van de verplichte test van landen als Oostenrijk en Zwitserland. 

Onbeperkt?

Er gaan stemmen in Italië op om het coronabewijs voorlopig onbeperkt te laten gelden voor mensen die geboosterd zijn. Dit willen ze invoeren tot het moment dat er Europese overeenstemming is over een mogelijke vierde vaccinatie. Tot die tijd geldt dat vanaf 1 februari het coronabewijs een geldigheid heeft van 180 dagen.

Jongeren?

Het is nog onduidelijk vanaf welke leeftijd deze nieuwe inreisregels (3G) gaan gelden. Het lijkt er nog op dat jongeren buiten de boot vallen aangezien een booster nog steeds nodig is.

Nog even dit..

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.


De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: Stol.it | Hoofdfoto: Madonna di Campliglio. Nienke Meussen

Lees ook:

(Visited 649 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer