Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vandaag (6 januari 2022) vond er weer een persconferentie in Oostenrijk plaats over de coronamaatregelen. Er komt geen nieuwe lockdown, maar wel een aanscherping van de 2G-regels voor de detailhandel en een FFP2 maskerplicht die ook buiten geldt. Er is niets bekend gemaakt over eventuele aanpassingen van de inreisregels voor Nederlandse toeristen.

Nu geen lockdown

De  Oostenrijkse overheid zet nog steeds in op het toenemen van de vaccinatiegraad en dat het aantal ziekenhuisopnames laag blijft. Ook wil men een nieuwe lockdown zoveel mogelijk voorkomen. Naast maatregelen om het besmettingspercentage te vertragen , moet de focus liggen op het beschermen van de zorg. 

Nieuwe maatregelen Oostenrijk

De huidige maatregelen in Oostenrijk blijven bestaan. Onderstaande maatregelen komen hier bovenop:

  • Vanaf 11 januari 2022 is het FFP2 masker overal, waar geen 2 meter afstand kan worden gehouden, verplicht. Dat betekent dat het masker ook buiten verplicht wordt. De Bondskanselier zegt hierover: “Overal waar mensen zijn, heb je een masker nodig. Twijfel je in een situatie of je deze moet dragen, zet em dan gewoon op”.
  • De 2G-regel wordt vanaf 11 januari verder uitgebreid naar de detailhandel. Ook wordt de controle op de 2G-regel strenger en de sancties hoger.
  • De quarantaine-eisen worden aangepast. Vanaf 8 januari wordt de quarantaineperiode ingekort tot vijf dagen, waarna een gratis test mogelijk is. Ook positief geteste mensen kunnen zich “vrijtesten” met een negatieve test na 5 dagen. Mensen die drie keer zijn ingeënt, of als alle betrokkenen een FFP2-masker hebben gedragen, zijn geen contactpersoon meer bij een besmetting. Dit zou o.a. het toerisme moeten helpen, dat een verder oplopend personeelstekort heeft doordat personeel in quarantaine zit.
  • Vanaf 1 februari 2022 is de Groene Pas (Coronapas) nog maar 6 maanden na de laatste vaccinatie geldig. Dit doet men om het boosteren te stimuleren.

Bondskanselier Nehammer van Oostenrijk: “Het doel van de maatregelen is, dat als we ons er allemaal aan houden, we weer een kans hebben om te strijden tegen een lockdown”.

Niets over huidige inreisregels voor Nederlanders

Tot nu toe is er tijdens de persconferentie niets bekend gemaakt over eventuele aanpassingen in de strenge inreisregels die voor Nederlanders geldt. Mocht hier later toch nog nieuws over komen, dan melden we dat. Op dit moment is ons hierover niets bekend.

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Sozialministerium of AGES in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: Persconferentie overheid Oostenrijk, Tiroler Tageszeitung | Hoofdfoto Saskia Smulders


Ook lezen:

(Visited 2.546 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer