Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Afgelopen tijd heeft Frankrijk een serie kleine versoepelingen aangekondigd, onder andere voor de skigebieden. In Franse sleep- en stoeltjesliften is het vanaf 2 februari 2022 niet meer verplicht om een mondkapje op te hebben. Je hoeft namelijk buiten geen mondkapje meer op. En vanaf 16 februari is het weer mogelijk om te après-skiën. De 2G regel blijft wel bestaan.

Geen mondkapje

Goed nieuws dus vanuit Frankrijk: het land versoepelt haar coronamaatregelen ook steeds iets meer. Op maandag 31 januari werd er door de Franse overheid bekend gemaakt dat er vanaf 2 februari 2022 geen mondkapjesplicht meer geldt voor de buitenlucht. En dus hoef je geen kapje meer op in de stoeltjes- en sleepliften. Sinds de opening van de skigebieden was dit wel verplicht. De regering raadt het echter wel aan, evenals het dragen van een mondkapje in een drukke wachtrij. Ook in dichte gondels lijkt het kapje nog op te moeten. 

2G blijft

De 2G-regel blijft nog wel ingesteld. In Frankrijk geldt voor iedereen vanaf 16 jaar een verplicht vaccinatiebewijs (‘Pass vaccinal’) als toegangsbewijs, ofwel 2G (gevaccineerd, genezen). Deze is nodig voor alle skigebieden en horeca.

Wel après-ski in Frankrijk vanaf 16 februari

Net als in Italië versoepelt Frankrijk ook de regels ten aanzien van après-ski vanaf februari. Vanaf 16 februari is het namelijk weer mogelijk om te après-skiën. In bars mag je vanaf dan weer staand je biertje nuttigen. En vanaf die datum mogen nachtclubs ook weer open.

Bron: France 3, Wijsopreis.nl | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Nog even dit..

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, of laat je informeren door de bronnen van de Nederlandse Rijksoverheid zoals wijsopreis.nl of de Reisapp. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan en of welke regels wel/niet voor jou gelden. Ons hierover vragen stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kan helaas niet worden geantwoord.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!


Anderen lazen ook:

(Visited 950 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer