Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ook in Frankrijk lopen de coronabesmettingen snel op. Daarom werd gisteren (27 december 2021) tijdens een persconferentie door Franse premier Castex verscherpte coronaregels aangekondigd. Deze lijken minder van invloed te zijn op reizen en wintersport, behalve dat de Fransen vanaf 15 januari 2022 overschakelen op 2G in plaats van het huidige 3G systeem. Het was al bekend dat op deze datum ook enkele andere strengere maatregelen in gaan. We zetten alles op een rij.

Strengere coronaregels

Al enige tijd zet ook Frankrijk in op strengere coronaregels, om zo de besmettingen onder controle te houden. De Franse regering verwacht dat er in januari rond de 250.000 besmettingen per dag zijn. Nu zijn dit er 100.000. 

Vanaf 15 januari a.s. vervangt Frankrijk de coronapas voor een vaccinatiepas. Negatieve tests zijn dan niet meer voldoende om toegang te krijgen tot een evenement of horecagelegenheid. De huidige pas wordt ook aangepast volgens Franse media omdat die te vaak wordt vervalst. Dit heeft overigens geen gevolgen voor het Nederlandse groene vinkje. Overigens moet het Franse parlement nog wel akkoord gaan met de invoering van de 2G-regel, maar de kans is vrij groot dat dit zal gebeuren. Verder gaat de Franse regering harder optreden tegen het gebruik van valse coronapassen. De politie heeft honderden extra agenten ingezet om neppassen op te sporen.

Deze maatregel gaat op 15 januari 2022 in, en komt bovenop de verplichting dat er voor mensen van 60 jaar en jonger tussen de laatste prik en de booster niet meer dan 7 maanden mag zitten. Deze regels gaan op dezelfde datum in, en gelden op dit moment sowieso al voor 60-plussers.

Alle coronaregels in Frankrijk op een rij

We zetten de coronaregels in Frankrijk nog maar eens voor je op een rij (dd. 28 december 2021):

  • De coronapas geldt voor iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden.
  • Ben je 60 minner? Dan geldt voor alle 18+’ers dat je vanaf 15 januari 2022 uiterlijk 7 maanden na je tweede vaccinatie een boosterprik moet hebben gehad (of 2 vaccinaties na een COVID besmetting). Een boosterdosis is onmiddellijk geldig na de toediening als het om een 3e dosis gaat.
  • Ben je 60 plusser? Dan geldt dat je vanaf 15 december 2021 een boosterprik moet hebben gehad als je tweede vaccinatie meer dan 7 maanden oud is. Een booster is direct geldig. Een boosterdosis is onmiddellijk geldig na de toediening als het om een 3e dosis gaat.
  • Heb je het Janssen vaccin gehad? Dan is je prik geldig 28 dagen na de toediening. Maar let op: het is verplicht om een booster te hebben gehad als je vaccinatie meer dan 2 maanden oud is. De boosterdosis bij Janssen is 7 dagen na de injectie geldig als het om een 2e dosis gaat.
  • Heb je al corona gehad? Als je corona hebt gehad én je hebt daarna één prik gekregen dan voldoe je niet aan de regels. Ga je je tweede prik nog halen dan geldt dit als booster. Let op dat je dan wel weer zeven maanden na je tweede prik een derde (booster) moet halen.
  • Alle reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht een erewoordverklaring in te vullen en mee te nemen. Op www.wijsopreis.nl lees je daar meer over.
  • Het dragen van een mondkapje in winkels, openbare ruimten, wachtrijen en op plekken waar veel personen op een kleine oppervlakte zijn, is verplicht. Ook buiten op plaatsen waar veel personen samenkomen (openluchtevenementen, demonstraties, station perrons, et cetera) is het dragen van een mondkapje verplicht. Mondkapjes kunnen ook verplicht worden gesteld op straat in steden, maar dat is aan de lokale autoriteiten. 
  • Discotheken, nachtclubs, etc. zijn vanaf 10 december 2021 voor 4 weken gesloten.
  • In horecazaken mogen gasten alleen nog maar op hun plaats zitten, staan in cafés is dus niet meer toegestaan. De regels gelden voor een periode van drie weken.

Check voor vertrek altijd nog de informatie vanuit de overheden! Voor Nederland is dat www.wijsopreis.nl en hier klik je voor alle meest recente informatie vanuit Frankrijk.

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid, zoals www.wijsopreis.nl. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan. Ons vragen hierover stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kunnen wij helaas niet worden antwoorden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bronnen: RTL Nieuws, Le Dauphiné | Hoofdfoto: Val Thorens


Anderen lazen ook:

(Visited 3.939 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer