CORONA-UPDATE | Frankrijk stevent af op 3e lockdown. Skigebieden nog steeds gesloten

Door: Saskia Smulders

Een Franse senior medisch adviseur heeft gezegd dat Frankrijk wel eens in een derde lockdown terecht kan komen. Het aantal besmettingen stijgt daar nog dagelijks. Het zou opnieuw een tegenslag zijn voor de skigebieden in Frankrijk.

Noodsituatie

Volgens professor Jean-Francois Delfraissy is er sprake van een noodsituatie en zijn er toenemende zorgen omtrent de mutanten van het virus. De professor zegt dat de opmars moeilijk te stuiten vanwege de grote besmettelijkheid. Volgens hem moeten er daarom ook meer strikte maatregelen genomen worden “willen we medio maart niet met een gigantisch probleem zitten”. De definitieve beslissing hierover wordt woensdag verwacht. In Frankrijk geldt een avondklok vanaf 6 uur ’s avonds. Scholen zijn nog open, restaurants en andere horeca zijn gesloten.

sneeuwkanon lans
Dit beeld zien we voorlopig niet. Foto: Saskia Smulders

Nieuwe regels

Vanaf dit weekend gelden er nieuwe regels aan de grens met Frankrijk. Als je het land binnenkomt met het vliegtuig of de boot moet je een negatieve coronatest die maximaal 72 uur oud is overhandigen. Kom je over de weg dan is dit niet nodig.

Effect op de skigebieden

Dit heeft vanzelfsprekend effect op de opening van de Franse skigebieden. Het is onwaarschijnlijk dat de skigebieden begin februari nog zullen openen. De staatssecretaris van Toerisme voegt er aan toe dat de kans groot is dat de skigebieden heel februari hun deuren gesloten moeten houden.

Locals kunnen momenteel nog wel terecht voor het beoefenen van alternatieve wintersporten zoals ski touring, cross country skiën en sneeuwschoenwandelen.

Bron: planetski.eu | Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer