Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

CORONA-UPDATE | Frankrijk stevent af op 3e lockdown. Skigebieden nog steeds gesloten

Door: Saskia Smulders

Een Franse senior medisch adviseur heeft gezegd dat Frankrijk wel eens in een derde lockdown terecht kan komen. Het aantal besmettingen stijgt daar nog dagelijks. Het zou opnieuw een tegenslag zijn voor de skigebieden in Frankrijk. 

Noodsituatie

Volgens professor Jean-Francois Delfraissy is er sprake van een noodsituatie en zijn er toenemende zorgen omtrent de mutanten van het virus. De professor zegt dat de opmars moeilijk te stuiten vanwege de grote besmettelijkheid. Volgens hem moeten er daarom ook meer strikte maatregelen genomen worden “willen we medio maart niet met een gigantisch probleem zitten”. De definitieve beslissing hierover wordt woensdag verwacht. In Frankrijk geldt een avondklok vanaf 6 uur ’s avonds. Scholen zijn nog open, restaurants en andere horeca zijn gesloten.

sneeuwkanon lans
Dit beeld zien we voorlopig niet. Foto: Saskia Smulders

Nieuwe regels

Vanaf dit weekend gelden er nieuwe regels aan de grens met Frankrijk. Als je het land binnenkomt met het vliegtuig of de boot moet je een negatieve coronatest die maximaal 72 uur oud is overhandigen. Kom je over de weg dan is dit niet nodig.

Effect op de skigebieden

Dit heeft vanzelfsprekend effect op de opening van de Franse skigebieden. Het is onwaarschijnlijk dat de skigebieden begin februari nog zullen openen. De staatssecretaris van Toerisme voegt er aan toe dat de kans groot is dat de skigebieden heel februari hun deuren gesloten moeten houden.

Locals kunnen momenteel nog wel terecht voor het beoefenen van alternatieve wintersporten zoals ski touring, cross country skiën en sneeuwschoenwandelen.

Bron: planetski.eu | Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

(Visited 480 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer