CORONA-UPDATE | Frankrijk stevent af op 3e lockdown. Skigebieden nog steeds gesloten

Door: Saskia Smulders

Een Franse senior medisch adviseur heeft gezegd dat Frankrijk wel eens in een derde lockdown terecht kan komen. Het aantal besmettingen stijgt daar nog dagelijks. Het zou opnieuw een tegenslag zijn voor de skigebieden in Frankrijk.

Noodsituatie

Volgens professor Jean-Francois Delfraissy is er sprake van een noodsituatie en zijn er toenemende zorgen omtrent de mutanten van het virus. De professor zegt dat de opmars moeilijk te stuiten vanwege de grote besmettelijkheid. Volgens hem moeten er daarom ook meer strikte maatregelen genomen worden “willen we medio maart niet met een gigantisch probleem zitten”. De definitieve beslissing hierover wordt woensdag verwacht. In Frankrijk geldt een avondklok vanaf 6 uur ’s avonds. Scholen zijn nog open, restaurants en andere horeca zijn gesloten.

sneeuwkanon lans
Dit beeld zien we voorlopig niet. Foto: Saskia Smulders

Nieuwe regels

Vanaf dit weekend gelden er nieuwe regels aan de grens met Frankrijk. Als je het land binnenkomt met het vliegtuig of de boot moet je een negatieve coronatest die maximaal 72 uur oud is overhandigen. Kom je over de weg dan is dit niet nodig.

Effect op de skigebieden

Dit heeft vanzelfsprekend effect op de opening van de Franse skigebieden. Het is onwaarschijnlijk dat de skigebieden begin februari nog zullen openen. De staatssecretaris van Toerisme voegt er aan toe dat de kans groot is dat de skigebieden heel februari hun deuren gesloten moeten houden.

Locals kunnen momenteel nog wel terecht voor het beoefenen van alternatieve wintersporten zoals ski touring, cross country skiën en sneeuwschoenwandelen.

Bron: planetski.eu | Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer