Aberg © Claudia Ziegler


 

Het wintertoerisme is vorig jaar vanwege de coronapandemie bijna volledig mislukt en veel plaatsen, gemeenten en skigebieden hebben dit duidelijk gevoeld. In het voorgaande jaar heeft de Oostenrijkse regering de gemeenten al van een noodhulppakket voorzien. Nu heeft de deelstaatregering ingestemd met een verdere injectie van vijf miljoen euro voor de gemeenten. Dit schrijft de Oostenrijkse krant ORF.at

Vijf miljoen euro

De gemeenten in Vorarlberg krijgen extra financiële steun van in totaal vijf miljoen euro, meldt gouverneur Markus Wallner en regionaal raadslid voor toerisme Christian Gantner. De nadruk ligt vooral op de zwaarst getroffen wintertoeristische regio’s. 

Als gevolg van de CoV-pandemie moesten alle gemeenten in Vorarlberg aanzienlijke inkomstenverliezen aanvaarden, aldus Andrea Kaufmann, voorzitter van de gemeentevereniging van Vorarlberg. Het rijk had in 2020 al een noodhulppakket van tien miljoen euro voor de gemeenten samengesteld. Daarnaast nam de staat destijds de extra personeelskosten haar rekening.

Van groot belang

Christian Gantner benadrukt het belang van de financiële bijdrage die nu is afgesproken: “Het is van groot belang om financiële ruimte te behouden, vooral voor kleinere, financieel minder goed uitgeruste gemeenschappen”. Het grootste deel van het geld, namelijk zo’n 3,6 miljoen euro, wordt uitgekeerd aan die gemeenten waarvan kan worden aangetoond dat ze inkomsten uit de toeristenbelasting hebben gemist. De overige 1,4 miljoen euro wordt via de reeds betaalde rijksbijdrage aan alle gemeenten uitgekeerd. “Alle 96 gemeenten in Vorarlberg profiteren hiervan”, zegt Kaufmann tevreden.

Bron: orf.at | Hoofdfoto: Pexels.com

Lees ook:

(Visited 101 times, 1 visits today)