Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Gisteren, donderdag 23 december 2021, zijn de coronaregels in Italië verder verscherpt. Tijdens een persconferentie maakte de overheid bekend dat de geldigheid van de Green Pass vanaf 1 februari 2022 teruggaat naar 6 maanden, mondkapjes buiten weer verplicht worden en nachtclubs dichtgaan. Daarnaast blijft de al bestaande inreisregel van kracht: iedereen die het land binnenkomt moet een negatieve test overleggen.

Coronaregels Italië

Tot nu toe gaan de Italianen gelukkig nog niet zo ver met het invoeren van strenge inreisregels voor Nederlanders, zoals de Oostenrijkse buren doen. Dat is overigens geen garantie dat ze dat nooit gaan doen. En de regels veranderen snel, dus check voor vertrek altijd de reisadviezen op bijvoorbeeld wijsopreis.nl of de officiële Italiaanse bronnen!

Wij zetten de meest recente coronaregels in Italië nog even voor je op een rijtje:

 • Je moet een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) of antigeentest (niet ouder dan 24 uur bij aankomst) bij het inreizen hebben. Controles hierop worden uitgevoerd in havens, luchthavens, stations en grenzen.
 • Kinderen vanaf 6 jaar oud die naar Italië reizen moeten ook een negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn.
 • In Italië moet iedere reiziger een Digital Passenger Locator Form kunnen laten zien bij aankomst. Hier kunnen de Italiaanse autoriteiten naar vragen. 
 • Vanaf 1 februari 2022 wordt de geldigheid van de Green Pass (Corona Check) teruggebracht van 9 naar 6 maanden na de 2e vaccinatie. Dit doet men pas op 1 februari, om te voorkomen dat teveel burgers ineens zonder Groene Pas komen te zitten. De Green Pass geldt vanaf 12 jaar en ouder.
 • Binnen was het al zo, en nu is het buiten ook verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de zogenaamde witte gebieden.
 • In restaurants en bars geldt overal de zogenaamde “Super Green Pass” (alleen gevaccineerde en herstelde personen: 2G dus).
 • Er wordt door de overheid bekeken of de Super Green Pass ook moet worden uitgebreid naar de skigebieden. Op dit moment is dat nog afhankelijk van welke kleurcode een gebied heeft (zie hieronder).
 • Verder geldt er een capaciteitsbeperking voor gesloten skiliften.
 • FFP2-maskers zijn verplicht in bioscopen, theaters, bij concerten en bij sportevenementen buiten en binnen. Hetzelfde geldt voor het OV (treinen, vliegtuigen, veerboten, maar ook bussen, trams en metro’s en al het lokale openbaar vervoer). 
 • Disco’s en nachtclubs zijn gesloten tot en met 31 januari 2022, ook is er een verbod op buitenfeesten, evenementen en concerten met drukte.

Kleurcodes bepalen gebruik Pass

Voor de skigebieden maakt de overheid gebruik van verschillende kleurcodes. Deze kleurcodes zijn afhankelijk van de ernst van de coronasituatie en zijn wit, geel, oranje of rood. Voor gebieden die als oranje zijn aangemerkt geldt de 2G regel (genezen (max. 6 maanden geleden), gevaccineerd). Gaat een gebied op rood, dan moet het skigebied dicht. De meest recente kleurcoderingen vind je op deze site.

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid, zoals www.wijsopreis.nl. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan. Ons vragen hierover stellen heeft dan ook geen zin; ook op vragen die ons privé worden gesteld kunnen wij helaas niet worden antwoorden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bronnen: La Republicca, Stol.it | Hoofdfoto: Lissa Leguijt


Ook lezen:

(Visited 1.550 times, 1 visits today)

2 Reactie op “CORONA UPDATE | Dit zijn de nieuwe coronaregels voor Italië”

 • Teus
  24 december 2021 at 18:25

  Artikel klopt niet.
  Als je gevaccineerd bent hoef je geen pcr test te doen.

  • Patricia Christiani
   24 december 2021 at 18:44

   Hi Teus, het klopt toch wel. Check http://www.wijsopreis.nl. Daar staat dat de negatieve test ook geldt voor reizigers die hersteld of gevaccineerd zijn.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer