Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Corona-update: de maatregelen in Sölden deze winter

Door Patricia Christiani

Sölden is het volgende skigebied dat haar coronamaatregelen bekend maakte. En geen dag te vroeg, want het skigebied met twee gletsjers opent al op vrijdag 11 september 2020. Bovendien start daar ook nog op 17 en 18 oktober de Skiweltcup met de reuzenslalom voor vrouwen en mannen. Met de coronamaatregelen wil Sölden het seizoen 2020-2021 haar wintersporters zo veilig mogelijk op vakantie laten gaan. 

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje (of een multifunctioneel doek, beschermend masker, etc) verplicht in alle gesloten ruimtes, zoals in:

  • alle skipaskantoren
  • toegangs- / wachtruimte van de liften
  • de skiliften
  • restaurants (het is niet nodig om het mondkapje aan tafel te dragen)
  • bij gebruik van het toilet
  • de skibus & bij de skibushaltes

Paraplubars

In de paraplubars is er geen après-ski zoals we deze kennen. De bars hebben tafels en bediening, waar alleen gasten met een zitplaats worden bediend. De wettelijk voorgeschreven afstanden (in Oostenrijk is dit 1 meter) worden gerespecteerd. Muziek in de restaurants en paraplubars is alleen in de vorm van subtiel achtergrondgeluid te horen.

Evenementen

Helaas is het skigebied ook genoodzaakt om een aantal vaste evenementen af te lasten. De wekelijkse ski-show (Indian Girl) gaat niet door. En het lot van grote evenementen zoals het Electric Mountain Festival (8 + 9, 21 april 2021) of Hannibal (16, 21 april 2021) is nog onzeker. Dit hangt af van de regels vanuit de overheid die tegen die tijd gelden.

Het wekelijkse nachtskiën incl. Rodelen (zonder show), Tischlein Deck Dich, ELEMENTS by night en het Summit Dinner gaan wél door zoals gewoonlijk.

electric mountain festival sölden
Over het lot van het Electric Mountains Festival in april 2021 is nog niets bekend…Foto: Öztal Tourismus, Rudi Wyhlidal

Overige maatregelen

  • In het hele gebied vind je overal desinfectiemateriaal.
  • Gooi je mondkapjes in de prullenbak en niet op straat, en al helemaal niet in het skigebied.
  • Er moet 1 meter afstand worden gehouden.

Alle actuele coronamaatregelen in Sölden vind je hier!

Hoofdfoto: Öztal Tourismus, Rudi Wyhlidal

Anderen lazen ook:

(Visited 1.793 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer