Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Corona-update: dit zijn de coronamaatregelen in Frankrijk

Door: Saskia Smulders

Na de diverse corona-updates voor grote Oostenrijkse skiresorts zijn nu ook algemene coronamaatregelen voor Franse skigebieden bekend gemaakt. In de basis verschillen ze niet veel van elkaar, maar we hebben ze toch even op een rijtje gezet voor je:

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht op diverse plekken:

  • Busstations, treinstations en andere OV
  • In de wachtrij voor de liften
  • Bij de skiverhuur
  • Bij de skipassen verkoop
  • In gemeenschappelijke ruimtes van je accommodatie
  • Als je je verplaatst in ruimtes als restaurants. Bijvoorbeeld bij binnenkomst tot aan je tafeltje of als je naar het toilet gaat.
  • Aan het begin en aan het einde van de skiles. Skileraren dragen altijd een mondmasker. Ook liftbedienden dragen een mondmasker.
  • Dit geldt allemaal niet voor kinderen jonger dan 11 jaar

Ontsmetting

Overal zal je in Franse skigebieden ontsmettingsmogelijkheden vinden. De liften worden dagelijks ontsmet, net als gehuurde ski’s, schoenen, snowboards, stokken etcetera. Daarnaast blijft het devies om regelmatig je handen te wassen, te niesen en te hoesten in je elleboog.

De belangrijkste corona protocollen in de Franse skigebieden. | Foto: France-Montagne.com

In restaurants en andere horeca

Zoals gezegd is het dragen van een mondkapje in een restaurant verplicht als je je verplaatst. Daarnaast kun je alleen aan een tafeltje zitten en iets bestellen, zal er voor 1 meter tussenruimte worden gezorgd en daar waar een wand ter afscheiding geplaatst worden.

Bron: France Montagne | Hoofdfoto: Patricia Christiani

(Visited 7.123 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer