Corona-update: dit zijn de coronamaatregelen in Frankrijk

Door: Saskia Smulders

Na de diverse corona-updates voor grote Oostenrijkse skiresorts zijn nu ook algemene coronamaatregelen voor Franse skigebieden bekend gemaakt. In de basis verschillen ze niet veel van elkaar, maar we hebben ze toch even op een rijtje gezet voor je:

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht op diverse plekken:

  • Busstations, treinstations en andere OV
  • In de wachtrij voor de liften
  • Bij de skiverhuur
  • Bij de skipassen verkoop
  • In gemeenschappelijke ruimtes van je accommodatie
  • Als je je verplaatst in ruimtes als restaurants. Bijvoorbeeld bij binnenkomst tot aan je tafeltje of als je naar het toilet gaat.
  • Aan het begin en aan het einde van de skiles. Skileraren dragen altijd een mondmasker. Ook liftbedienden dragen een mondmasker.
  • Dit geldt allemaal niet voor kinderen jonger dan 11 jaar

Ontsmetting

Overal zal je in Franse skigebieden ontsmettingsmogelijkheden vinden. De liften worden dagelijks ontsmet, net als gehuurde ski’s, schoenen, snowboards, stokken etcetera. Daarnaast blijft het devies om regelmatig je handen te wassen, te niesen en te hoesten in je elleboog.

De belangrijkste corona protocollen in de Franse skigebieden. | Foto: France-Montagne.com

In restaurants en andere horeca

Zoals gezegd is het dragen van een mondkapje in een restaurant verplicht als je je verplaatst. Daarnaast kun je alleen aan een tafeltje zitten en iets bestellen, zal er voor 1 meter tussenruimte worden gezorgd en daar waar een wand ter afscheiding geplaatst worden.

Bron: France Montagne | Hoofdfoto: Patricia Christiani

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer