Corona-update: dit zijn de coronamaatregelen in Frankrijk

Door: Saskia Smulders

Na de diverse corona-updates voor grote Oostenrijkse skiresorts zijn nu ook algemene coronamaatregelen voor Franse skigebieden bekend gemaakt. In de basis verschillen ze niet veel van elkaar, maar we hebben ze toch even op een rijtje gezet voor je:

Mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht op diverse plekken:

  • Busstations, treinstations en andere OV
  • In de wachtrij voor de liften
  • Bij de skiverhuur
  • Bij de skipassen verkoop
  • In gemeenschappelijke ruimtes van je accommodatie
  • Als je je verplaatst in ruimtes als restaurants. Bijvoorbeeld bij binnenkomst tot aan je tafeltje of als je naar het toilet gaat.
  • Aan het begin en aan het einde van de skiles. Skileraren dragen altijd een mondmasker. Ook liftbedienden dragen een mondmasker.
  • Dit geldt allemaal niet voor kinderen jonger dan 11 jaar

Ontsmetting

Overal zal je in Franse skigebieden ontsmettingsmogelijkheden vinden. De liften worden dagelijks ontsmet, net als gehuurde ski’s, schoenen, snowboards, stokken etcetera. Daarnaast blijft het devies om regelmatig je handen te wassen, te niesen en te hoesten in je elleboog.

De belangrijkste corona protocollen in de Franse skigebieden. | Foto: France-Montagne.com

In restaurants en andere horeca

Zoals gezegd is het dragen van een mondkapje in een restaurant verplicht als je je verplaatst. Daarnaast kun je alleen aan een tafeltje zitten en iets bestellen, zal er voor 1 meter tussenruimte worden gezorgd en daar waar een wand ter afscheiding geplaatst worden.

Bron: France Montagne | Hoofdfoto: Patricia Christiani

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer