Aberg © Claudia Ziegler


 

Eerder deze week meldden we al dat de Coronapas (Pass Sanitaire) in Frankrijk zou worden ingevoerd als de besmettingen boven een bepaalde waarde zouden stijgen. Op dit moment is die waarde bijna bereikt, en de Franse skigebieden nemen dus alvast voorzorgsmaatregelen.

Incidentie boven 200 per 100.000 inwoners

Frankrijk bepaalde eerde dat de Coronapas ingevoerd moet worden wanneer de incidentie van het land boven de 200 per 100.000 inwoners uitkomt. Op het moment van schrijven is dat 193/100.000, dus de verwachting is dat dat niet lang meer op zich laat wachten. Ter vergelijking: in Nederland is dat nu 862/100.000. Daarbij heeft Frankrijk aangegeven de invoer op een dinsdag bekend te maken, en vanaf de zaterdag erna te gaan handhaven. De verwachting is nu dat op dinsdag 30 november het nieuws komt dat de pas per zaterdag 4 december nodig is.

Controles

Als de Pass Sanitaire wordt ingevoerd, betekent dat dat je alleen een skipas kunt kopen op vertoon van je Coronapas. Ook kunnen er willekeurige controles plaatsvinden in de dorpen en de resorts. Tip voor wanneer jouw telefoon in de kou altijd net zo snel leeg is als de onze: kies voor een papieren coronapas die je uit kunt printen. Vergeet niet te kiezen voor de internationale versie!

Zo krijg je de Coronapas

Frankrijk heeft nog geen 2G beleid. Dat betekent dat je naast gevaccineerd of genezen ook een PCR-test kunt doen. De geldigheid daarvan is wel aangescherpt: deze mag slechts 24 uur oud zijn.

Boosterprik

Frankrijk is wat vlotter met boosterprikken dan Nederland. Zij adviseren een boosterprik voor iedereen die langer dan 5 maanden geleden is gevaciineerd. Na 7 maanden vervalt de geldigheid van de Coronapas. Maar vooralsnog geen paniek: deze regel is (nog) niet van toepassing voor toeristen.

Nog even dit:

De situatie rondom corona kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: France 3

Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 337 times, 1 visits today)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.