Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Corona-update: de maatregelen in Skiwelt Wilderkaiser-Brixental

Door Patricia Christiani

Hoewel de overheid nog geen centrale regels heeft vastgesteld, heeft wederom een skigebied haar coronamaatregelen voor komende winter bekend gemaakt. Na onder andere Serfaus-Fiss-Ladis, Ischgl en Tignes was het dit keer de beurt aan Skiwelt Wilderkaiser-Brixental, waar onder andere het onder Nederlanders populaire Westendorf onder valt. Met deze coronamaatregelen wil Skiwelt haar wintersporters zo veilig mogelijk op vakantie laten gaan. 

Liften

 • Ook in Skiwelt zijn mondkapjes in de liften verplicht. Op deze manier denkt het gebied geen maximum aan het aantal mensen in de lift te hoeven aanhouden. De gondels worden goed geventileerd en de tijd die je in een lift zit zal niet meer dan 15 minuten zijn. Men laat hiervoor de de liften sneller draaien.
 • In tegenstelling tot andere gebieden is Skiwelt wel duidelijk in wat als mond- en neusbescherming kan worden gebruikt. Ook multifunctionele doeken, skimaskers, bandana’s, buffs, kokersjaals etc. mogen worden gebruikt als mond- en neusbescherming. Mond en neus moeten volledig bedekt zijn.
 • De liften in Skiwelt gaan eerder open om de doorstroming zoveel mogelijk te bevorderen. Alle toegangsliften starten daarom om 8.00 uur al.
 • Ook in binnenruimtes van de bergbanen moet mond- en neusbescherming worden gedragen. Dus ook in winkels, skidepots, toiletten en alle restaurants. In de entree- en toegangsruimten worden desinfectiemogelijkheden geboden. Ook worden alle ruimtes regelmatig gedesinfecteerd.
coronamaatregelen skiwelt wilderkaiser
Foto: Theo Schut

Horeca

 • In restaurants moeten mondkapjes gedragen worden als je naar en van je tafel loopt.
  Aan de tafels zelf is geen mondkapje nodig. In alle restaurants wordt de wettelijk voorgeschreven afstand in acht genomen (dit is in Oostenrijk 1 meter) of worden kuchschermen aangebracht.
 • In de paraplubars is geen après-ski-sfeer te vinden. Ze worden gerund in de stijl van een koffiehuis, met bediening. Er wordt alleen subtiele achtergrondmuziek gespeeld. De openingstijden zijn gebaseerd op de openingstijden van de liften.
  Hoe de overige aprės-ski eruit ziet, is niet bekend.

Overige maatregelen

 • Medewerkers van Skiwelt worden wekelijks preventief getest.
 • Skipassen moeten zoveel mogelijk online worden aangeschaft om rijen bij de loketten te voorkomen.

Skiwelt zegt dat ze nog niet alle coronamaatregelen duidelijk heeft. Voor de meeste actuele maatregelen kijk je daarom hier.

Hoofdfoto: Theo Schut

Anderen lazen ook:

(Visited 1.856 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer