Corona-update: de maatregelen in Skiwelt Wilderkaiser-Brixental

Door Patricia Christiani

Hoewel de overheid nog geen centrale regels heeft vastgesteld, heeft wederom een skigebied haar coronamaatregelen voor komende winter bekend gemaakt. Na onder andere Serfaus-Fiss-Ladis, Ischgl en Tignes was het dit keer de beurt aan Skiwelt Wilderkaiser-Brixental, waar onder andere het onder Nederlanders populaire Westendorf onder valt. Met deze coronamaatregelen wil Skiwelt haar wintersporters zo veilig mogelijk op vakantie laten gaan.

Liften

 • Ook in Skiwelt zijn mondkapjes in de liften verplicht. Op deze manier denkt het gebied geen maximum aan het aantal mensen in de lift te hoeven aanhouden. De gondels worden goed geventileerd en de tijd die je in een lift zit zal niet meer dan 15 minuten zijn. Men laat hiervoor de de liften sneller draaien.
 • In tegenstelling tot andere gebieden is Skiwelt wel duidelijk in wat als mond- en neusbescherming kan worden gebruikt. Ook multifunctionele doeken, skimaskers, bandana’s, buffs, kokersjaals etc. mogen worden gebruikt als mond- en neusbescherming. Mond en neus moeten volledig bedekt zijn.
 • De liften in Skiwelt gaan eerder open om de doorstroming zoveel mogelijk te bevorderen. Alle toegangsliften starten daarom om 8.00 uur al.
 • Ook in binnenruimtes van de bergbanen moet mond- en neusbescherming worden gedragen. Dus ook in winkels, skidepots, toiletten en alle restaurants. In de entree- en toegangsruimten worden desinfectiemogelijkheden geboden. Ook worden alle ruimtes regelmatig gedesinfecteerd.
coronamaatregelen skiwelt wilderkaiser
Foto: Theo Schut

Horeca

 • In restaurants moeten mondkapjes gedragen worden als je naar en van je tafel loopt.
  Aan de tafels zelf is geen mondkapje nodig. In alle restaurants wordt de wettelijk voorgeschreven afstand in acht genomen (dit is in Oostenrijk 1 meter) of worden kuchschermen aangebracht.
 • In de paraplubars is geen après-ski-sfeer te vinden. Ze worden gerund in de stijl van een koffiehuis, met bediening. Er wordt alleen subtiele achtergrondmuziek gespeeld. De openingstijden zijn gebaseerd op de openingstijden van de liften.
  Hoe de overige aprės-ski eruit ziet, is niet bekend.

Overige maatregelen

 • Medewerkers van Skiwelt worden wekelijks preventief getest.
 • Skipassen moeten zoveel mogelijk online worden aangeschaft om rijen bij de loketten te voorkomen.

Skiwelt zegt dat ze nog niet alle coronamaatregelen duidelijk heeft. Voor de meeste actuele maatregelen kijk je daarom hier.

Hoofdfoto: Theo Schut

Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer