CORONA-UPDATE | Bittere pil voor Italiaanse skigebieden: gebieden niet open

Door: Saskia Smulders

Het is een bittere pil voor de skigebieden in het Italiaanse Zuid-Tirol. Dat hebben gouverneur Kompatscher, mobiliteitswethouder Daniel Alfreider en de liftexploitanten donderdag afgesproken.

15 februari

Eigenlijk was het de bedoeling dat de deuren aanstaande maandag open zouden gaan. De reden is dat Italiaanse regering het reisverbod tussen de regio’s heeft verlengd. Er is nog geen andere datum vastgesteld, maar er wordt vanuit gegaan dat de situatie rond 15 februari opnieuw bekeken wordt.

Compensatie

Dat is trouwens niet de enige reden. Er is namelijk ook gedoe rond de compensatiebetalingen aan de skigebieden aangezien niet duidelijk is of de compensatie blijft bestaan zodra de skigebieden de deuren openen. Tel daarbij op dat het simpelweg niet rendabel genoeg is om de gebieden voor een handjevol locals te openen. Vanzelfsprekend speelt het aantal besmettingen in de regio’s rondom de skigebieden eveneens een rol. Onder de liftexploitanten en medewerkers heerst vooral woede over het dicht blijven van de skigebieden

Mini-lockdown

In de regio Zuid-Tirol, Lombardije en Sicilië geldt  code rood wat resulteert in een mini-lockdown tot in ieder geval 5 maart a.s. Winkels, restaurants en bars zijn gesloten. Italianen die toch willen reizen moeten dat kunnen aantonen met een schriftelijk bewijs.

Bron: Suedtirolnews.it  | Hoofdfoto: Snowrepublic

Anderen lazen ook:

(Visited 438 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.