Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Gisteren berichtten we al over de nieuwe regels die in Oostenrijk gaan gelden rondom Corona. Het leeft volop in Nederland en dat begrijpen we. Er is ook nog steeds veel wél onduidelijk en op de meeste van die onduidelijkheden gaan we trachten zoveel mogelijk antwoord te geven. Laat onverlet dat er een aantal onderwerpen of vragen zijn waarop nog geen antwoord te geven is. Zodra daar sprake van is, vermelden wij het.

Wat betekent 2G ook alweer?

De 2G vertegenwoordigen G Enesen & G eimpft. Een negatieve coronatest is niet meer voldoende om in de categorie “2G” te vallen. Bewijs van neutraliserende antilichamen worden ook niet als 2G-bewijs beschouwd. 

Wanneer wordt je aangemerkt als “hersteld”?

  • Een herstelcertificaat is 180 dagen geldig.
  • Een medische bevestiging is 180 dagen geldig nadat een infectie met SARS-CoV-2 is verlopen. Dit moet zijn bewezen door moleculaire biologie (bijv. PCR-test).
  • Een officiële scheidingsverklaring is ook 180 dagen geldig.

Hoe lang zijn mijn 2 vaccinaties geldig (Pfizer, Moderna, AZ)?

Na het ontvangen van de tweede vaccinatie is het vaccinatiebewijs 360 dagen geldig en moeten er minimaal 14 dagen zijn verstreken tussen de twee vaccinaties. Let op: vanaf 6 december is dit vaccinatiebewijs nog maar 270 dagen (iets minder dan 9 maanden) geldig. Op deze website kun je precies uitrekenen wat de geldigheid van je vaccin is.

Hoe zit het met de inenting met het Janssen vaccin?

Vanaf de 22e dag na de vaccinatie is het vaccinatiebewijs 270 dagen geldig. Let op: Het Janssen vaccin verliest zijn geldigheid op 3 januari 2022. Daarom is een tweede dosis niet eerder dan 14 dagen na de 1e dosis vereist om een ​​geldig vaccinatiebewijs te blijven ontvangen. LET OP: het is in Nederland niet bekend of er boosters gegeven gaan worden anders dan aan zorgmedewerkers. Hierover is nog helemaal niets bekend en weten wij dus ook niet. Ook is het onbekend of je naast 1 Janssen vaccinatie in aanmerking komt voor een prik van een ander merk.

Hoe zit het als ik hersteld ben van Corona en 1 vaccinatie heb gehad?

Als er minimaal 21 dagen voor de vaccinatie een positieve moleculair biologische test op SARS-CoV-2 was, of als er op het moment van de vaccinatie al aanwijzingen zijn voor neutraliserende antistoffen, wordt het vaccinatiebewijs geldig vanaf het moment van de eerste vaccinatie met een van het EMA goedgekeurde vaccin tegen SARS-CoV-2 gedurende 360 ​​dagen. Let op: Vanaf 6 december is dit vaccinatiebewijs 270 dagen geldig.

Hoe zit het als ik straks een derde vaccinatie/booster krijg?

 Na het ontvangen van een derde vaccinatie is de geldigheid van het vaccinatiebewijs weer 360 dagen. Tussen deze vaccinatie en een vaccinatie met slechts één vaccinatie moeten minimaal 120 dagen zijn verstreken. Let op: Vanaf 6 december is de geldigheid van dit vaccinatiebewijs 270 dagen.

Ik heb nog maar één vaccinatie gehad. Hoe zit dat?

Voor mensen die de tweede vaccinatiedosis nog niet hebben gekregen, is er een overgangsperiode tot 6 december 2021. In deze gevallen is het bewijs van vaccinatie voor de eerste dosis, samen met een geldige PCR-test (72 uur), geldig 2-G-bewijs. 

Voor wie geldt de 2G regeling NIET?

Kinderen: De verplichting om een ​​geldig 2G-bewijs te overleggen geldt niet voor kinderen tot en met twaalf jaar. 

Gezondheidsredenen: De verplichting om een ​​bewijs van 2G te overleggen geldt niet voor mensen die geen vaccinatie- of herstelcertificaat hebben en om gezondheidsredenen niet kunnen worden gevaccineerd. In dergelijke gevallen moet het bewijs van een bevoegde instantie van een negatieve PCR-test, die niet ouder mag zijn dan 72 uur, samen met een medische verklaring worden overlegd.

Kunnen er nog strengere maatregelen worden afgekondigd?

In principe wel. In afwijking van de algemene regelgeving kan ook iedere instelling en onderneming zoals ziekenhuizen, theaters, restaurants etc. in het kader van hun huisregels strengere maatregelen nemen. Dat betekent dus dat skigebieden de mogelijkheid hebben individueel strengere maatregelen af te kondigen.

Geldt in mijn accommodatie en in restaurants ook de 2G regeling?

2G is van toepassing in de horeca, een masker hoeft echter niet gedragen te worden. Dat geldt ook voor après-ski en bergrestaurants. Als je niet gevaccineerd bent kom je wél Oostenrijk in, maar niet in je hotel, appartement, restaurant of bar.

Hoe zit het nou met skiliften?

Vanaf 15 november 2021 mogen exploitanten van kabelbanen en tandradbanen alleen mensen binnenlaten als ze een 2G-bewijs kunnen tonen. Je hoeft geen mondmasker meer op te zetten.

Uitzondering: Mensen die de kabelbaan of tandradtrein gebruiken om in de essentiële basisbehoeften van het dagelijks leven te voorzien, hoeven geen 2G-bewijs te overleggen, maar dragen een FFP2-masker.

Er is geen capaciteitslimiet voor skiliften.

En hoe zit het met après-ski

Zoals vermeld geldt ook voor de après-ski de 2G regel. Er hoeft geen afstand gehouden te worden en een mondkapje is niet nodig.

Waar moet ik dan wel een masker op?

Daar waar 2G niet geldt, is een FFP2 mondkapje verplicht. Het dragen van een FFP-2 masker is verplicht in winkels, musea en bibliotheken.

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bron: tt.com

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer