Controversiële reclamecampagne Axamer Lizum zorgt voor gefronste wenkbrauwen

Door: Saskia Smulders

Het kleine, dichtbij Innsbruck gelegen, skigebied Axamer Lizum heeft in Oostenrijk flink de wenkbrauwen doen fronsen door een opvallende reclamecampagne. Op de beelden worden vergelijkingen gemaakt tussen de afgebeelde lichamen en de skipistes. Seksistisch of niet? Wat vind jij?

Foto: Axamer Lizum

Vooral de foto van de dame zorgt voor “opwinding” in Oostenrijk. Met de tekst die -volgens velen- vrij weinig te wensen overlaat: “Perfect geprepareerd. De Olympische damesafdaling wacht op je. Ben je wild genoeg?” Het shirt wat de dame aan heeft bestaat ook een beetje uit rib cord; iets wat natuurlijk prima skiën is. De dame in kwestie, Maria Köfler, heeft inmiddels zelf ook gereageerd.

Officiële naam

Het gebied zelf heeft bij monde van de directeur Michael Körber ook al gereageerd. Volgens hem moeten we alles met een knipoog nemen. De “Damenabfahrt” verwijst volgens hem naar de eerste afdaling op de Olympische Spelen in 1964, waarin op 6 februari 1964 de afdaling van de vrouwen op deze baan werd gehouden. Sindsdien is het de officiële naam.

De sixpack van deze man refereert naar de buckelpiste met de naam “Birgitzköpfl”| Foto: Axamer Lizum
Foto: Axamer Lizum

Tegengeluid

Diverse politieke partijen hebben ook gereageerd op de ophef. Zo oordeelden de Groenen dat het absoluut seksistisch is en dat de campagne moet stoppen. Een tegengeluid komt juist van de FPÖ die zegt dat het allesbehalve seksistisch is.

Het skigebied opent dit weekend vervroegd de deuren dankzij de recente sneeuwval. En één ding is zeker: ze krijgen veel publiciteit.

Bron: meinbezirk.at

Lees ook: Axamer Lizum : Skiparadijs met Olympische achtergrond

(Visited 368 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.