Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De komende weken gaan de meeste van jullie op pad voor een lekker weekje, weekend of midweek skiën. Nu is dat best een eindje rijden en dat is aardig vermoeiend.

Pak heen en terug eens ’n hotel onderweg

Comfortabel naar de sneeuw

Vaak denk ik alleen maar hoe ik er zo snel mogelijk kan zijn en hoe ik zo lang mogelijk kan blijven (zeker als het mooi weer is). Maar ja het is wel nog een kolere eind rijden. Je kunt ’s nachts gaan rijden. Maar dan ben je gebroken als je aankomt en je eerste dag is dus evengoed waardeloos (op vakantie of op je werk). 

Kosten vallen mee

Mijn persoonlijke reden om geen overnachting te boeken was vaak “zonde van het geld, gedoe en kost teveel tijd”. Maar de ervaring afgelopen weken op mijn extensieve tour door de alpen heeft mijn ogen geopend.

€38,- voor een gloednieuw motel met alles erop en eraan

De kosten vielen me 100% mee. Op de heenweg via Booking.com een Autobahn hotel gevonden en ik vond het niet duur. Een keurige 2-persoonskamer voor €59,- bij Serways vond ik niet teveel. Later op de reis een nog betere deal gevonden, €38,- voor een gloednieuw motel met alles erop en eraan. Oké die laatste was nog niet helemaal afgebouwd maar onze kamer was perfect, met een grote modern badkamer inclusief regendouche en geen receptie. Alles digitaal met een deurcode in je mail, I’m loving it.

Tijdwinst

Een afstand van 1.000 tot 1.200 kilometer naar de wintersport vinden we heel normaal. Je kunt natuurlijk gaan vliegen maar mijn ervaring is dat het niet zo heel veel sneller is. Van en naar het vliegveld met alle securitytijd erbij kost evengoed heel wat uren. Om een uur of acht wegrijden en dan doorrijden tot een uurtje of 12 -1 ’s nachts helpt je aardig op weg. En de kans op files is minimaal. Als je dan ’s morgens gewoon op tijd gaat rijden, kun je ’s middags al een half dagje skiën en zit je er gelijk lekker in.

Lang genieten

Voor de terugreis geldt hetzelfde. Rustig lunchen en nog even van de zon genieten op de rustige zaterdag (vaak de wisseldag). Rijd aan het einde van middag weg en pak een uurtje of 5-6 mee. Kom je de zondag halverwege de middag thuis en kun je gewoon op tijd naar bed en hoef je niet gebroken aan je werkweek te beginnen.

Comfortabel naar de sneeuw reizen
Zo lang mogelijk genieten

Brandstofkosten sparen = hotel betalen (bijna dan)

En dan nog zoiets geks. In Duitsland is het al een tijdje zo dat de brandstofprijzen door de dag heen aanzienlijk kunnen verschillen. Is het net buiten de autobahn al veel goedkoper als je even goed oplet hoe laat je tankt kan dat ook veel geld schelen. Deze winter heb ik een Duitse app geprobeerd die je precies vertelt hoeveel de benzine kost maar vooral ook grafieken weergeeft wanneer de prijs stijgt en daalt. Als je een beetje oplet scheelt dat zo € 12,- per tank!

Comfortabel reizen naar de sneeuw
1-2-3- tanken app geeft actuele prijsontwikkeling in Duitsland weer

Tips

Kijk eens naar de app 1-2-3 Tanken. Zorg dat je Booking.com op je telefoon hebt staan en check voor de grap Serways.de. Ook op deze site vind je hotels direct naast of vlakbij de Duitse Autobahn. Goede reis!


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[/ess_grid]


(Visited 358 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer