Combineer strand en piste op één dag in Corsica

Door: Karin Nijhof

Voor een ieder die hun partner niet kan overtuigen om een wintersportvakantie te boeken is er een oplossing. Op het eiland Corsica bestaat er de mogelijkheid om te gaan skiën op de piste en diezelfde dag nog bij te komen op het strand. Een ideale oplossing om samen op vakantie te gaan en om je partner ervan te overtuigen hoe leuk wintersport wel niet is! Hoppa, boek de wintersportvakantie alvast maar voor volgend jaar!

Bereikbaarheid Corsica

Corsica is een eiland dat in de Middellandse Zee ligt en bij Frankrijk hoort. Vanuit de plaatsen Marseille, Toulon en Nice (Frankrijk) vertrekken er veerboten naar het eiland. Ook vanuit Livorno en Genua (Italië) gaan er veerboten naar Corsica. Let er wel op dat er verschillende aankomsthavens zijn. Met het vliegtuig ben je er uiteraard het snelst.

Eiland van de schoonheid

De natuur van Corsica is prachtig. Het wordt niet voor niets “Île de Beauté”, ook wel  “eiland van de schoonheid “genoemd. Het landschap van Corsica bestaat uit veel (hoge) bergen en diepe valleien. De hoogste berg is “de Monte Cinto” en ligt op 2706 meter. Vrijwel het hele jaar door zijn de toppen van de hoogste bergen bedekt met een dikke laag sneeuw. In de maanden december tot en met maart is de kans groot dat je er kunt gaan skiën. Het bergachtige gebied is in deze periode vooral geliefd bij toerskiërs en off-piste skiërs.

“Vrijwel het hele jaar door zijn de toppen van de hoogste bergen bedekt met een dikke laag sneeuw”

Skigebieden van Corsica

Corsica heeft meer skigelegenheden. In de drie skigebieden van Ghisoni, Val d’Ese en Haut Asco kan er geskied worden. De skigebieden zijn niet groot. Ze hebben bij elkaar opgeteld een lengte van bijna tien pistekilometers. Het wintersportgebied van Ghisoni ligt op een hoogte van 1580 tot 1870 meter. In Ghisoni en Val d’Ese zijn er blauwe, rode en zwarte afdalingen aanwezig. Het skigebied van Val d’Ese is het grootst en bestaat uit 6,2 kilometer piste. Haut Asco ligt daarentegen wat lager (op 1400 meter). Dit is ook het meest kleine skigebied en heeft welgeteld 0.6 kilometer aan blauwe skipiste. Het is mogelijk om skilessen te nemen. 

Strand en skipistes

Omdat Corsica maar een klein eiland is, zijn de afstanden van de skipistes naar het strand en andersom prima te doen met de auto. Doe beiden een beetje water bij de wijn en geniet van een unieke vakantie. De maand maart staat bekend om de beste sneeuwcondities. In bikini op het strand liggen zal er dan nog niet in zitten(met ongeveer 14 graden) maar de omgeving maakt alles goed.

Bron tekst: https://www.skiresort.nl/

(Visited 355 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.