Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In Alta Badia kun je wijn proeven op de pistes, cheers!

Door: Ilse Nijhof

Het Italiaanse Alta Badia organiseert één keer per jaar een wijn skisafari. Hierbij wordt het beste van twee werelden gecombineerd. Namelijk het prachtige skiën in skigebied Dolomiti én een wijnproeverij op een hoogte van van ongeveer 2000 meter. Het is een unieke ervaring die nergens anders beleeft kan worden! 

Wijn proeven op 2000 meter

Op zondag 24 maart 2019 kunnen de beste wijnen in vier verschillende skihutten naast de hellingen in Alta Badia worden geproefd. De hutten die meedoen zijn de Bioch, I Tablá, Piz Arlara en Pralongiá, elk gelegen op ongeveer 2000 meter. Tussen het wijn proeven door ski je dus van de ene naar de andere hut. Er worden rode, witte en mousserende wijnen van de Alto Adige geserveerd.

Ook zullen er typisch Zuid-Tiroolse producten zoals kaas, spek en brood zijn. Dankzij het grote succes is het al de negende keer dat de wijnsafari wordt georganiseerd.

Alta Badia

De deelnemende hutten. Foto www.altabadia.org

Verschillende wijn gebieden

Elke skihut krijgt één van de volgende wijn producerende gebieden toegewezen: Valle Isarco, Meran-Vinschgau, Bolzano en omgeving, en Unterland-Überetsch. Tijdens de proeverij zal er passende muzikale begeleiding zijn. Dit wordt uitgevoerd door verschillende muziekgroepen die verschillende genres zullen spelen. Dat in combinatie met een panoramisch uitzicht op de witte bergen, wat wil een mens nog meer?

Tickets zijn verkrijgbaar bij de deelnemende hutten voor € 30,00. Er is geen voorverkoop. 


Skiën in Alta Badia

Alta Badia is een skigebied in Zuid-Tirol, Italië. Het skigebied bevat maar liefst 130 pistekilometers. Vooral beginners kunnen hier goed uit de voeten. Alta Badia is onderdeel van de grote Dolomiti Superski (1200 km) waar onder andere de Sella Ronda te doen is. Naast Italiaans wordt er in het gebied ook Duits gesproken. 
Meer info vind je hierBron: altabadia.org | Hoofdfoto: Ilse Nijhof

(Visited 562 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer