advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


De vele sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen zorgt voor een zeer hoog lawinegevaar in de Alpen. Daarom is op sommige plekken, zoals in in het Zillertal en het Stubaiertal, code rood en oranje van kracht.

Gevaarlijke combinatie

De nieuwe sneeuw, de tijdelijk hoge temperaturen én de fohnstorm heeft op veel plekken voor een onstabiel, glijdend sneeuwdek gezorgd. Reden genoeg om op grote schaal te waarschuwen voor lawines.

Code rood: Stufe 4 van 5

Op sommige plekken geldt stufe 4 (roodgekleurd), zoals op onderstaande kaartjes te zien is. De komende dagen blijft het gevaar nog aanhouden, waarna mogelijk het gevaar wat afgeschaald zal worden.

Op sommige plekken ligt al zeer veel sneeuw (paarse kleuren)
Code Rood, oftewel stufe 4/5: groot gevaar
Lawinesituatie in Tirol. Code rood voor Stubaier Alpen, Otztaler Alpen en Zillertal. Bron: https://lawine.tirol.gv.at/home/lagebericht/
Situatie in Frankrijk. Bron: https://lawine.tirol.gv.at/home/lagebericht/

Bij dit soort situaties geldt maar één advies: Blijf op de piste!!


Bron en meer sneeuw en weer op Alpenweerman.nl


 

advertentie