Code rood in Oostenrijk: Storm Bianca met orkaankracht

Door Patricia Christiani | 27 februari 2020

Het spookt op dit moment in Oostenrijk. De Oostenrijkse weerdienst heeft daarom voor sommige delen van het land code rood, oranje en geel afgegeven. Dat zal betekenen dat waarschijnlijk veel pistes gesloten zullen zijn en wintersporters een dag eerder naar huis zullen vertrekken. Wat zijn jouw plannen?


Ben jij nu in de Alpen? Stuur je foto’s en video’s naar redactie@snowrepublic.nl en wij delen ze op Snowrepublic.


Storm met uitschieters naar orkaankracht

Zoals we gisteren al berichtten, gaat het los in de Alpen. Er trekt een lagedrukgebied in de avond en nacht vanuit het westen via de noordzijde van de Alpen langs, waardoor het aan de noordkant van de Alpen gaat stormen. In de nacht naar vrijdag neemt de storm in kracht toe. Op de toppen zijn windstoten van 150 tot 200 km/h mogelijk. Een lokale uitschieter boven de 200 km/h is niet uitgesloten. Ook in de dalen komen zware windstoten voor. Vooral voor het westen van Oostenrijk, in Vorarlberg, Tirol en Stiermarken, wordt zelfs het hoogste waarschuwingsniveau afgegeven. In de loop van de vrijdag neemt de sneeuw langzaam af, en worden de sneeuwbuien geleidelijk minder.

Hopelijk is de code rood snel voorbij en gaat de storm wat liggen morgen, zodat er lekker geskied kan worden op de verse sneeuw, die óók valt.

Bronnen: Krone Zeitung, ZAMG

Lees ook:


ALLE WINTERSPORTWEERBERICHTEN LEES JE HIER


Hoofdfoto: Ilse Nijhof

UPDATE

(Visited 33.123 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer