Code rood in Oostenrijk: Storm Bianca met orkaankracht

Door Patricia Christiani | 27 februari 2020

Het spookt op dit moment in Oostenrijk. De Oostenrijkse weerdienst heeft daarom voor sommige delen van het land code rood, oranje en geel afgegeven. Dat zal betekenen dat waarschijnlijk veel pistes gesloten zullen zijn en wintersporters een dag eerder naar huis zullen vertrekken. Wat zijn jouw plannen? 


Ben jij nu in de Alpen? Stuur je foto’s en video’s naar redactie@snowrepublic.nl en wij delen ze op Snowrepublic.


Storm met uitschieters naar orkaankracht

Zoals we gisteren al berichtten, gaat het los in de Alpen. Er trekt een lagedrukgebied in de avond en nacht vanuit het westen via de noordzijde van de Alpen langs, waardoor het aan de noordkant van de Alpen gaat stormen. In de nacht naar vrijdag neemt de storm in kracht toe. Op de toppen zijn windstoten van 150 tot 200 km/h mogelijk. Een lokale uitschieter boven de 200 km/h is niet uitgesloten. Ook in de dalen komen zware windstoten voor. Vooral voor het westen van Oostenrijk, in Vorarlberg, Tirol en Stiermarken, wordt zelfs het hoogste waarschuwingsniveau afgegeven. In de loop van de vrijdag neemt de sneeuw langzaam af, en worden de sneeuwbuien geleidelijk minder.

Hopelijk is de code rood snel voorbij en gaat de storm wat liggen morgen, zodat er lekker geskied kan worden op de verse sneeuw, die óók valt.

Bronnen: Krone Zeitung, ZAMG

Lees ook:


ALLE WINTERSPORTWEERBERICHTEN LEES JE HIER


Hoofdfoto: Ilse Nijhof

UPDATE

(Visited 33.061 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën