Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Na een periode van bijna lenteachtige omstandigheden maakt Tirol zich op voor een terugkeer van de winter. De weersvoorspellingen voor aanstaande vrijdag beloven een dik pak sneeuw, zelfs in de lagere dalen. Vooral Oost-Tirol en het hogere Wipptal zullen naar verwachting onder een verse laag sneeuw bedekt worden.

Dit nieuws is een toffe ontwikkeling voor wintersportliefhebbers en laat zien dat er niets zo veranderlijk is als het weer in de bergen.

Waarschuwing: de winter is terug

De winter is terug, en goed ook. Aankomende vrijdag en zaterdag geldt code oranje van kracht. Pas dus op! Het verwachte koudefront uit het westen brengt namelijk niet alleen sneeuw maar ook potentiële gevaren met zich mee.

Flinke sneeuwval tot 50 centimeter kan voor uitdagende en gevaarlijke rijomstandigheden zorgen. Vooral op lokale wegen is extra waakzaamheid geboden om ongelukken te voorkomen.

Met nieuwe sneeuw wordt ook lawinegevaar verhoogd

De aanzienlijke sneeuwval verhoogt ook de kans op lawines in de regio. Met een verwachte stijging naar lawinewaarschuwingsniveau 3, ofwel ‘erhebliche Gefahr’, is het belangrijk om de actuele lawineberichten te volgen en risicovolle gebieden te vermijden. Wees voorzichtig, niet alleen op de wegen, maar ook in bossen en parken. De zware, natte sneeuw kan leiden tot vallende takken en andere risico’s.

Ga goed voorbereid naar de sneeuw

Deze terugkeer van de winter biedt zowel uitdagingen als kansen. Voor wintersporters betekent dit de kans op verse poedersneeuw en uitstekende ski- en snowboardcondities. Maar zorg wel dat je altijd goed voorbereid bent. Controleer de weersvoorspellingen, zorg voor de juiste uitrusting en blijf op de hoogte van de lokale veiligheidsadviezen. We wensen je heel veel plezier in de sneeuw!

Lees meer over het weerbericht voor de komende dagen

Bron: Tiroler Tageszeitung

Foto: Edwin Hagenouw

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer